Belföld

Örökbefogadó nap az Illatos úti ebtelepen

kutyamenhely (kutyamenhely)
kutyamenhely (kutyamenhely)

Megszépítik a gazdit kereső ebeket, sőt átvállalják az ivartalanítási költségeket is.

Kutya örökbefogadó napot tart a Vigyél Haza! Alapítvány az Állategészségügyi Szolgálat együttműködésével az Illatos úton április 20-án, szombaton 10-15 óra között.

Az esemény előtt az alapítvány önkéntes kutyakozmetikusai valamennyi, erre rászoruló kutyát megszépítenek (ápolják, nyírják, megfésülik őket), a gazdára váró kutyák fotóit az alapítvány Facebook-oldalán is meg lehet nézni. Az Örökbefogadó Napon valamennyi, – magánszemély által – örökbe fogadott kutya ivartalaníttatását átvállalják. Az új gazdik valamennyi kutyát oltva, féregtelenítve, mikrochippel ellátva, egészségesen fogadhatják örökbe, mindössze 5 ezer forint térítési díj ellenében. A helyszínen az alapítvány önkéntesei és az Állategészségügyi Szolgálat munkatársai pedig tanácsokkal segítik a megfelelő választást.

Az Állategészségügyi Szolgálat Illatos úti telepére évente – csupán Budapestről – több mint 3500 kutya kerül be, melyek jelentős hányadát saját gazdája adja le. A rendelkezésre álló, mindössze 94 férőhely azonban nem oldja meg a folyamatosan helyhiánnyal küzdő telep gondjait – hívja fel a figyelmet a Vigyél haza! Alapítvány. A már szinte állandósult túlzsúfoltság miatt a telep több állatot csak akkor tudna befogadni, ha sikerülne örökbe adni néhányat a gazdára váró kutyusok közül.

Cím: Budapest IX. Illatos út 23/a.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik