Belföld

Még nem volt nyitva a borzkölyök szeme

Március 7-én egy elárvult, még vak borzkölyköt találtak vadászok, amelyet a Vadaspark Természetvédelmi Mentőközpontja vett gondozásba.

A nagyon fiatal, kb. három hetes, még vak kölyköt az állatkert egy olyan gondozója vette pártfogásába, aki már nagy tapasztalatokra tett szert borzkölykök és más menyétfélék kicsinyeinek felnevelésében.

A Pannának elnevezett borzkölyök március 15-én nyitotta ki szemeit. Még mindig szopik, bár ahogy bújnak elő a fogai, lassan elkezdhet szilárd táplálékot is fogyasztani. Főleg a kezdeti időszakban jelentett nagy kihívást a nevelése a gondozójának, hiszen a borzkölykök – ahogy sok más emlősfaj esetében is a kicsinyek – 2-3 óránként szopnak, függetlenül attól, hogy nappal vagy éjszaka van. Az, hogy nem az első esetben sikerült a Vadaspark gondozóinak vadállatok elárvult kicsinyeit sikeresen felnevelniük, az szakértelmüket és türelmüket mutatja..

Panna egyelőre a háttérben cseperedik. További sorsáról még nem döntött a Vadaspark, az, hogy vadon engedjük majd, vagy állatkertben folytatja az életét, még nyitott kérdés. A válasz attól függ majd, mennyire fog kötődni az emberhez, vagyis képes lesz-e vadon úgy megélni, hogy ne keresse az ember társaságát. Mindenesetre ezen hét péntekén szívesen bemutatjuk őt a sajtó érdeklődő képviselőinek, illetve a későbbiekben mód nyílhat arra is, hogy időnként látogatóink is találkozhassanak vele sétáltatás közben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik