Belföld

Egyre okosabbak a BKV-megállók

bkk futár (megálló, utastájékoztató, bkk, bkv)
bkk futár (megálló, utastájékoztató, bkk, bkv)

A új készülék elárulja, hogy mikor érkezik a várva várt jármű.

Megkezdte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Futár (forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer) programhoz kapcsolódó utastájékoztató táblák kihelyezését Budapest több pontján.

Városszerte 263 új utastájékoztató készüléket helyeznek ki. Eddig 64 helyszínen állították fel az ezeket tartó oszlopokat, és egy részükön már a kijelzők is ott vannak. A kijelzők májustól-júniustól már működőképesek lesznek, a járat számát, útirányát és a megállóba érkezésig várható időt jelzik, de a várható forgalomkorlátozásokról, forgalmi zavarokról is tájékoztatják majd a várakozókat szövegesen és hangban is.

A helyszínek kiválasztásánál fontos szempont volt a BKK közlése szerint a nagy utasforgalom, de a szakemberek a területi elosztást is figyelembe vették, így minden kerületben, és néhány agglomerációs településen is lesznek kijelzők.

A projekt keretében 2295 járművön helyeznek el többi között fedélzeti számítógépet, GPS-jeladót, amely segítségével lehetővé válik a valós idejű, GPS-alapú nyomkövetés, így a diszpécserek folyamatosan szabályozhatják a felszíni járművek közlekedését, és az utasok tájékoztatása is pontosabbá válik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik