Belföld

Orbán volt iskolájából jön Hoffmann jobbkeze

A székesfehérvári tankerület vezetője lehet Gloviczki Zoltán utóda.

Sipos Imre lesz az új közoktatási helyettes-államtitkár – tudta meg a Hír24. Gloviczki Zoltán már tavaly ősszel – miután Matolcsy György bejelentette, hogy csúszhat a pedagógus-életpályamodell bevezetése – bejelentette lemondását, ám Hoffmann Rózsa meggyőzte, hogy tartson ki tavaszig. A csere végül is most, április közepén lesz. Hoffmann Rózsa kedden azt mondta, már megvan Gloviczki utódja, de személyéről csak akkor kíván nyilatkozni, ha már a pecsét is rajta lesz a kinevezésén.

Lapunk több forrásból is úgy értesült, hogy az új államtitkár-helyettes a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium – Orbán Viktor alma matere – exigazgatója, a 47 éves Sipos Imre lesz, aki jelenleg a helyi tankerületet vezeti.


Első sor, jobbszélen Sipos Imre /Forrás: onkormanyzat.szekesfehervar.hu

Sipos Imre 1989-ben, matematika-fizika szakos tanárként végzett Szegeden, egy évig dolgozott a Videoton szoftverlaborjában. 1990-től a Teleki Blanka Gimnáziumban tanított. „Érdekes volt belecsöppenni az osztályfőnökségbe, fiatal tanárként nagyon intenzíven éltem meg a kamasz diákjaim gondjait, bajait, sokukkal a mai napig is rendkívüli kapcsolatban vagyok. Aztán eltelt nyolc év, 1998-ban, a kollégák buzdítására megpályáztam az igazgatói posztot. Kétféle nézet van: az ember vagy vezetőnek születik, vagy azzá válik. Szerintem nem elég erre születni, vezetővé válni ugyancsak kemény és hosszú folyamat” – nyilatkozta decemberben a feol.hu-nak.

Mint mondta, szívügye az oktatás, ezért pályázta meg a tankerületi igazgató posztot, ahol a székesfehérvári járás összes nevelési-oktatási intézményének szakmai felügyelete, a teljes megyei szakképzés irányítása és a szakszolgálatok kiépítése is a feladata. Április közepétől Hoffamnn Rózsa jobbkezeként már ő vezényli le többek között a kerettantervek és az új tankönyvrendszer bevezetését, de feladata lesz a még mindig kaotikusan működő Klebelsberg Intézményfenntartó Központ „bejáratása” is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik