Belföld

Bugyira vetkőztetette a gyerekeket a hittantanár

hittan (hittan, )
hittan (hittan, )

A paráznaságot próbálta szemléltetni a katolikus diakónus. Eljárás indult ellene.

A mélykúti diakónus az egyik hittanóráján bugyira és gatyára vetkőztetett két kisdiákot, akiknek aztán meg kellett puszilniuk egymást. P. Lajos a paráznaságot szerette volna illusztrálni a gyerekek számára – írja az atv.hu.

A Kalocsa-kecskeméti egyházmegye felfüggesztette a szolgálat alól a hittantanárt, és vizsgálatot indított a tevékenységét illetően. A szülők által bepanaszolt eset néhány hete történt a mélykúti Szvetnik Joachim Általános Iskolában. A Bács-kiskun megyei kistelepülést felzaklatta a hír.

Az érintett osztályba járó egyik kisdiák neve elhallgatását kérő szülője az atv.hu-nak elmondta, hogy az ő gyermeke is elmesélte otthon, mi történt az osztálytársaival. E szerint a paráznaságot illusztrálandó, „Lajos bácsi” bugyira és gatyára vetkőztetett egy kislányt és egy kisfiút, akiknek meg kellett puszilniuk egymást. A szülők megdöbbentek, mert felkészült hittantanárnak ismerték P. Lajost. A szülő hozzátette: szülőtársai bejelentése alapján egyházi vizsgálat indult, Kalocsáról, a katolikus érsekségtől érkeztek egyházi emberek, hogy felvegyék a jegyzőkönyvet.

Az ügyről se az iskola („az ügyet átadtuk a Kalocsa-kecskeméti katolikus egyházmegyének”), se a tankerület („ez az egyház ügye”), se az érsekség nem nyilatkozott. Az érintett hittantanár a vizsgálat lezárásáig szintén nem kívánt nyilatkozni. A főegyházmegyei hatóságnálviszont megerősítették, hogy felfüggesztették P. Lajost a diakónusi szolgálat alól, és hogy az ügyben jelenleg is zajlik a vizsgálat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik