Belföld

Marad a havas, esős idő

Havas eső (havas eső)
Havas eső (havas eső)

Több megyében havazással indult a nap. Akár még vasárnap is előfordulhatnak hózáporok.

Szerdán nagyrészt esőre, keleten záporokra, a Nyugat-Dunántúlon havas esőre, havazásra kell számítani elsősorban. A Dunántúlon többfelé erős, nyugaton viharos lehet az északnyugati szél. Két megyében továbbra is másodfokú figyelmeztetés van érvényben a várható erős hófúvás miatt. Elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki a jelentős mennyiségű eső és talaj menti fagy miatt is. Hajnalban -1 és +7°C, délután 1-11°C várható.

Főként északkeleten hullhat összességében több mint 15-20 milliméter csapadék. A Dunántúl nyugati harmadán további havazás valószínű. Általában maximum 6 centiméternyi friss hóra lehet számítani, de az alacsonyan fekvő helyeken napközben ez is olvadni fog.

Csütörtökön északon, északkeleten, keleten kezdetben még esős idő várható, viszont napközben egyre többfelé felszakadozhat a felhőzet. Élénk, néhol erős széllel kell számolnunk, a Dunántúlon hajnalban még fagyni fog, délután 10°C fölé melegszik a levegő délen.


Fotó: MTI / Földi Imre

Pénteken napközben délnyugat felől egyre több helyen eshet, a szél viszont már mérsékelt marad. Enyhébb időre van kilátás, délkeleten akár 13°C is lehet.

Szombaton többnyire erősen felhős idő várható. Több helyen fordulhat elő eső, záporeső. Vasárnap felszakadozik a felhőzet, felhőátvonulások lesznek, emellett több órára kisüt a nap. Elszórtan zápor, a hegyekben hózápor előfordulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik