Belföld

Narancssárga riasztás hófúvás miatt

hofuvas(960x640)(2).jpg (hófúvás, havazás, )
hofuvas(960x640)(2).jpg (hófúvás, havazás, )

Két megyében továbbra is másodfokú figyelmeztetés van érvényben a várható erős hófúvás miatt. Elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki a jelentős mennyiségű eső és talaj menti fagy miatt is.

Kapcsolódó cikkek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egész napra szóló figyelmeztető előrejelzése szerint Győr-Moson-Sopron és Vas megyében narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben, ami azt jelenti, hogy itt a nap folyamán erős hófúvásra is készülni kell, amely magas hótorlaszokat emelhet. Veszprém és Zala megyében egész napra citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye több térségére már elsőfokú riasztást is kiadtak a hófúvás miatt. Ez azt jelenti, hogy ezeken a területeken már a következő órákban számítani lehet gyenge hófúvásra, ami alacsony torlaszokat emelhet.

 


Fotó: MTI / Varga György

A várható jelentős mennyiségű eső miatt korábban 11 megyére kiadott figyelmeztetés már csak három megyében van érvényben. Ezek: Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye. A talaj menti fagy miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést.

A szervezet szerda hajnalban arra kért mindenkit, hogy mielőtt arrafelé indulnak, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról, és kövessék figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit. Kiemelték: csak a téli időjárásnak megfelelően felkészített járművel induljanak el, valamint lassabb haladásra és fennakadásokra is számítsanak.

Az aktuális veszélyjelzések folyamatosan nyomon követhetők az OMSZ honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik