Belföld

Kutyatenyésztőkre csapott le a NAV

kuya (kutya )
kuya (kutya )

Kutyatenyésztőket ellenőriztek az elmúlt hetekben revizorok a Dél-Alföldön, akik szinte minden esetben találtak szabálytalanságokat - tájékoztatott a NAV regionális adó főigazgatóságának sajtóreferense szerdán.

Jegyinák Attila elmondta, a tenyésztők kiválasztása részben internetes hirdetések, részben közérdekű bejelentések alapján történt. Az eladásra kínált állatok között volt 50 ezer forintért bullmasztiff, 10 ezer forintért foxterrier, sőt még afrikai oroszlánkutya-kölyök is.

Az egyik tenyésztő saját honlapján hirdette kutyáit eladásra, és telephelyén büszkén ismertette a próbavásárlókkal, hogy már számos kiállításon bizonyítottak a német dogjai. Az ellenőrök 100 ezer forintért megvásárolták az egyik kutyakölyköt, de a vételárról bizonylatot nem kaptak, csak egy adásvételi szerződést. Egy másik esetben az eladó házi nyilvántartásából állapították meg a revizorok, hogy rendszeresen és üzletszerűen foglalkozik kutyatenyésztéssel, azonban adószámot a többi esethez hasonlóan ő sem váltott ki – közölte a sajtóreferens.


Fotó: MTI / David Jones

Az adóhatóságnak szinte minden ellenőrzött magánszemély esetében sikerült bizonyítani, hogy a tevékenységüket rendszeresen, üzletszerűen végezték, melyből jelentős bevételre tettek szert. Adószám nélkül folytatott tevékenységükért komoly mulasztási bírságra számíthatnak a tenyésztők – tudatta Jegyinák Attila.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik