Belföld

Bajnairól vall a HaHa

birtalan gergő (birtalan gergő, hallgatói hálózat, )
birtalan gergő (birtalan gergő, hallgatói hálózat, )

Blogbejegyzésben ír a Fidesz tüntetőket érintő vádjairól, és a politikai játszma hátulütőiről a Hallgatói Hálózat.

Ha valaki politizál, nem feltétlenül azért teszi, hogy valakit hatalomra jutasson. A civil politizálás az ügyekért való kiállásról, a közvetlen beleszólásról szól – írja Birtalan Gergő, a Hallgatói Hálózat egyik múlt pénteken előállított aktivistája a HaHa blogján.

A cikkben kitér arra is, hogy a Fidesznek nincs igazán mitől tartania, mégis kádári módszereket alkalmaz az önszerveződő civilekkel szemben: embereket ráncigálnak ki az ágyból, kordonnal zárják le a teret, amin az emberek tüntetni szerettek volna, és nem utolsósorban: fröcsögő lejáratókampányt indítanak, amivel hiszterizálják a szavazótábort – fogalmaz a bejegyzésben.


Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Ennek a kampánynak fő eleme Bajnai Gordon, ami nemcsak a Fidesznek, hanem az egész politikai elitnek hasznos lehet – véli Birtalan. Orbánnak azért, mert ellenségképet tud állítani, Bajnai pedig saját tábort tud felmutatni, még ha csak szimbolikusan is. Közben pedig azok a civilek, akik egyáltalán nem ezért csinálják az egészet, veszítenek – tette hozzá.

Ahhoz, hogy normális párbeszéd alakulhasson ki a fontos kérdésekről, el kell felejteni a méteres címkéket, „amiket magunkra és egymásra aggatunk” – emeli ki, hozzátéve, hogy írás a Fidesz-pártolók mellett ugyanúgy szól azokhoz, akik “„magukat liberálisnak nevezik, de csak azt tartják elfogadhatónak, ami egyezik az ő véleményükkel, ízlésükkel”,  valamint azokhoz is, „akik megkülönböztetnek demokrata tábort nem demokratától”, és annak ellenére képtelenek a párbeszédre, hogy magukat az előbbihez sorolják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik