Belföld

Illegális zöldségfeldolgozó-telep bukott le Csongrád megyében

Egy illegális zöldségfeldolgozó-telepet találtak a pénzügyőrök és a hatósági állatorvosok Csongrád megyében, ahol az alkalmazottak többségét is "feketén" foglalkoztatták.

A budapesti székhelyű mezőgazdasági és élelmiszer-ipari tevékenységgel foglalkozó társaság illegális telephelyen lévő raktárban az ellenőrzés kezdetén tizenkilencen foglalkoztak zöldségek tisztításával és csomagolásával – tájékoztatta a Szeged24-et Némedi Varga Éva, a NAV dél-alföldi regionális vám- és pénzügyőri főigazgatóságának sajtóreferense.

A pénzügyőrök a helyszínen megállapították, hogy a 19 főből 2 fő társadalombiztosítási regisztrálása megtörtént, ugyanakkor 3 főt nem, 14 főt pedig az ellenőrzés megkezdését követően jelentettek be.

Az adóhatóság revizorai árueredet vizsgálatot kezdeményeztek, melynek során a gazdálkodó a csomagolásra szánt, valamint a már becsomagolt zöldségek származását csak részben tudta igazolni. A társaság szerződött beszállítója az egyik legnagyobb hipermarket áruháznak, ezért a leltárba vett nagy mennyiségű termény miatt a vizsgálat még folyamatban van.

A helyszínen kiderült továbbá, hogy a gazdálkodó nem tett eleget a telephely bejelentési kötelezettségének sem, ezért a Csongrád Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság munkatársai is külön eljárást kezdeményeztek. A vállalkozás a társadalombiztosítási bejelentések elmaradása miatt akár 3 millió forintot meghaladó pénzbírságra is számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik