Belföld

Egyelőre nem csonkítják meg a győri buszmenetrendet

Borkai kérésére levették a napirendi pontról a győri buszközlekedés ritkítását a pénteki közgyűlésen.

Tavaly novemberben számoltunk be arról, hogy drágább közlekedésre és kevesebb autóbuszjáratra számíthatunk 2013-ban Győrött.

Megírtuk: Az indítvány szerint a város számára az elmúlt évi és az idei, összesen bruttó 1 milliárd 270 millió forintos költség mellett 2013-ban bruttó 420 milliós kiadást jelent a tömegközlekedés támogatása. Ehhez átlagosan 10 százalékos jegyáremelés társul. Emellett 17,2 százalékkal kevesebb “buszfutást” támogat az önkormányzat.

A beígért változásokból egyelőre csak az áremelés valósult meg. A menetjegy 230 forintról 250-re emelkedett, a buszvezetőnél pedig 440 forintot kel fizetni az egyszeri utazásra jogosító menetjegyért.

A pénteki közgyűlésen Borkai Zsolt kérésére levették a napirendi pontok közül az egyik legfontosabb kérdést: ritkítsák-e a jelenlegi menetrendet a városban? A döntést azzal indokolták, hogy a tervezett járatcsökkentés komoly károkat okozna a városnak. A téma azonban nem lett végleg eltemetve, a jövőben mindenképp sor kerülhet egyes járatok kivonására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik