Belföld

A rezsicsökkentés a hókáoszt is legyőzte

hólapátolás (hólapátolás, )
hólapátolás (hólapátolás, )

A zord időjárás ellenére egy hét alatt 150 ezer aláírást gyűjtöttek a kormánypártok. Kocsis Máté szerint ez példátlan siker.

Egy hét alatt 150 ezer aláírást gyűjtött össze a Fidesz–KDNP a rezsicsökkentés megvédése érdekében – közölte Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán.

A kormánypárti politikus szerint a múlt szerda óta összegyűlt 150 ezer aláírás példátlan sikernek számít – különös tekintettel a zord időjárási körülményekre. Ez azt mutatja, hogy a magyar emberek bíznak a rezsicsökkentésben, együttműködnek a kormánytöbbséggel annak megvédésében.

A kormánypártok abban bíznak, hogy aláírás-gyűjtési akciójuk ebben az ütemben folytatódik, valamint abban is, hogy ezzel mindenkit emlékeztetni tudnak: 2002 és 2010 között a gáz ára a háromszorosára, a villanyé a kétszeresére emelkedett, az energiaszolgáltatók pedig csaknem ezermilliárd forintos haszonra tettek szert az energiaszektor privatizálása óta.

Bajnai „adóperverziója”

Arra a felvetésre, amely szerint Bajnai Gordon arról beszél, hogy rezsiadót vezethet be a Fidesz, Kocsis Máté azt válaszolta: ez Bajnai Gordon „adóperverziója”, mert bármilyen témával is találkozik a volt miniszterelnök, az adó az első gondolata. A kormánypárti politikus szerint azonban nincs ilyen terv.

Orbán: „Ha kell, erőből…”

Orbán Viktor a minap azt mondta, az energiaszolgáltatók összefogtak a magyar családok ellen, és bíróságra mentek, pedig korábban is sok profitot vittek ki az országból.Szeretnénk velük együttműködni, de ha ez nem megy, akkor erőből fogjuk csökkenteni a rezsiköltségeket – fogalmazott a kormányfő, aki szerint az aláírásgyűjtés egy népszavazással ér fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik