Belföld

Havas nekiment Orbánnak

Havas Henrik (Havas Henrik)
Havas Henrik (Havas Henrik)

Elrontották az elronthatatlant.

Kapcsolódó cikkek

A hóvihar pusztítása után Orbán Viktor ténykedéséről készült riportfilm is szóba kerül a ma esti Havas a pályán műsorában – írta az atv.hu. Bár utóbb kiderült, hogy a miniszterelnök által az autópályán felvett erdélyi pár nem szerepet játszott, a műsorvezető elemzése szerint ez mégis látszat. Orbánék elrontották az elronthatatlant, összegezte álláspontját Havas Henrik, miután kifejtette véleményét a spontán és a pszeudó riportfilmek közti különbségekről – írja előzetesében az atv.hu.

A miniszterelnök szerint nem lehetett gyorsabban kimenteni az utakon rekedt embereket. Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban azt mondta, a mentés első számú célja megvalósult, mert az emberi élet biztonságát garantálták, és az állapotokhoz képest a vagyoni kár is elfogadható mértékű volt. A bajt egy módon lehet megelőzni, ha az emberek józan megfontolás alapján együttműködnek a hatóságokkal. „Ha felmentünk a sztrádára, onnantól kezdve a Jóisten kezében vagyunk, hogy beleszorulunk-e egy ilyen helyzetbe, vagy pedig időben sikerül lemenni” – tette hozzá.

Másként értékelt a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ), amely a Klubrádióban jelentette be, hogy összegyűjtik azokat az e-maileket és üzeneteket, amelyekben a tűzoltók leírták, hol történtek hibák. Salamon Lajos, a HTFSZ elnöke szerint nemcsak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon belüli kommunikációban voltak gondok, hanem a társszervezetekkel való együttműködésben is. A szakszervezet újra levelet írt a belügyminiszternek és a miniszterelnöknek, amelyben az OKF főigazgatójának, Bakondi Györgynek a menesztését követelik.

A tűzoltók Bakondit szakmailag és emberileg is alkalmatlannak tartják. Ha a főigazgató nem mond le a pozíciójáról, beadják a felmondásukat. A szakszervezet egyik legnagyobb problémája a főparancsnokkal, hogy “Bakondi Tábornok Úr semmilyen tűzoltósághoz, polgári védelemhez, illetve katasztrófavédelemhez köthető szakirányú végzettséggel nem rendelkezik”. Az érdekképviseleti vezető úgy látja, olyan emberek próbálják irányítani a katasztrófavédelmet és a tűzoltóságot, aki még csak most tanulják a szakmát, azokat pedig nem hallgatják meg, akik a “végeken” dolgoznak.

Salamon Lajos a tűzoltók felszereléséről a Klubrádióban azt mondta: örülnek, hogy most nagyon elegáns a megjelenésük, de ez védőfelszereléseik rovására ment. Lyukas csizmában, ellátmány nélkül lapátoltak egész éjszaka. Az irányítás fejetlenséget jellemzi, hogy voltak olyan egységeik, akik hosszú órákon keresztül buszban üldögéltek, mert nem tudták, hogy hol és mit kellene csinálniuk – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik