Belföld

Az MSZP lemondatná Papcsákot

A szocialisták felszólítják a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy pártja nevében határolódjon el képviselőtársától.

Rogán Antal 2012. december 2-án a neonáci eszmék terjedése elleni nagygyűlésen a parlamentnél több tízezer tiltakozó előtt azt mondta: „Nem fogadhatjuk el, hogy Magyarország bármely polgárát csak azért, mert más felekezethez tartozik, vagy más nemzetiségből származik, más értékeket részesít előnyben, méltóságában megsértsék, önbecsülésétől megfosszák, szabadságát elvegyék, listával fenyegetőzve megbélyegezzék” – emlékeztetett az MSZP.

Rogán Antal akkor Gyöngyösi Márton és a Jobbik vállalhatatlan kijelentései kapcsán kijelentette, hogy „a haza ma nem néma”. Ha a Fidesz frakcióvezetője őszintén mondta, hogy „nem elég az erkölcsi felháborodás, (…) ha valaki a legelvetemültebb politikai gonoszság eszközeit ajánlja a magyarok figyelmébe”, akkor ma sem maradhat néma – tette hozzá az ellenzéki párt.

Az MSZP decemberi szavai tükrében felszólítja a Fidesz frakcióvezetőjét, „hogy pártja nevében határolódjon el képviselőtársától, Papcsák Ferenctől, aki egy videofelvétel tanúsága szerint Vona Gáborral és Gyöngyösi Mártonnal együtt ünnepelt a Jobbik idei március 15-ei rendezvényén! Az azonnali és világos elhatárolódás után pedig Papcsák Ferenc azonnali lemondásának kell következnie.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik