Belföld

Hóhelyzet: átveszik a romlott húst

Megéri igazolást kérni a romlott húsról. Az így kapott igazolást elfogadja a biztosító, és fizet a hóhelyzetben tönkrement áruért.

A rendkívüli időjárás okozta, több napig tartó áramkimaradás következtében a fagyasztókban, hűtőszekrényekben tárolt élelmiszer is megromlott sok szabolcsi háztartásban. A nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. (NyírVV) vasárnap felhívást tett közzé, amely azután szájhagyomány útján terjedt a még mindig áram nélkül maradt családok körében, hogy a megromlott húst az állategészségügyi telepen átveszik. Kedden délutánig csaknem 10 mázsa húst szállítottak be a NyírVV állategészségügyi telepére, megsemmisítésre.


Fotó: MTI / Balázs Attila

Sabó Edina, a NyírVV sajtószóvivője elmondta: a leadott húsról igazolást ad ki a cég, ezzel, és az E.On-tól az áramkimaradásról kapott igazolással fordulhatnak az érintettek kártérítésért a biztosítóhoz, amennyiben biztosításuk erre is kiterjed. Hozzátette: mostanáig 17-en szállítottak be összesen 942 kilogramm húst a Szélsőbokori úton lévő telepre. A szóvivő azt tanácsolja az érintetteknek: ha korábban feldolgozni nem tudták, ne dobják ki a megromlott húst, hanem vigyék be a telepre, és kérjenek róla igazolást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik