Belföld

Pörzse: Balog gerinctelen

Szaniszló a Jobbik pajzsán.

Gerinctelennek, a Fidesz legnagyobb farizeusának nevezte Balog Zoltán emberierőforrás-minisztert a jobbikos Pörzse Sándor.

Az előzmény: Balog miniszter március tizenötödikén Táncsics-díjban részesítette a szélsőjobboldali megnyilvánulásairól elhíresült Echo tévés Szaniszló Ferencet, majd utólag – arra hivatkozva, hogy nem ismerte a kitüntetettek listáját –, helytelennek nevezte a döntést.

Pörzse szerint „teljesen életszerűtlen”, hogy a miniszter ne látta volna már az ünnep előtt a névsort. A jobbikos képviselő úgy véli, „hazaáruló liberális újságírók” nyomására farolt ki Balog az eredeti álláspontjából, és ezzel „emberi becsületből nullára vizsgázott”. Pörzse kiállt a szintén díjazott Petrás János (a Kárpátia basszgitárosa) és Bakay Kornél régészprofesszor mellett is.

Közben a Heti Válasz arról ír, hogy Balog Zoltán miniszter annak ellenére tüntette ki Táncsics-díjjal az összeesküvés-elméleteiről ismert Szaniszló Ferencet, hogy a hetilap főmunkatársa által vezetett szakmai bizottság nem támogatta a műsorvezető díjazását.

Szaniszló kinevezése miatt több neves újságíró is visszaadta Táncsics-díját az elmúlt napokban. Műsora, a Világ-panoráma miatt a Médiatanács 2011 szeptemberében 500 ezer forintos bírságot szabott ki az Echo TV-re, miután Szaniszló a cigányságról, cigányterrorizmusról, és az őket bátorító „náci liberálisokról” értekezett, akiknek egyetlen céljuk, hogy az „ingyenélő emberszabásúakat a magyarokra uszítsák”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik