Belföld

Kiderül, milyen az ideális iskola

Elindult a LájkSuli pályázat, amelyben középiskolások mondhatják el, ők milyen iskolában szeretnének tanulni.

Sok tinédzser nem szeret iskolába járni. Sokan unatkoznak az órán, sokan elégedetlenek az iskolai szabályokkal. Sokan úgy gondolják, ők megtalálták az ideális iskolát. Sokuknak van véleménye. Az X Kommunikációs Központ (XKK) LájkSuli címmel pályázatot írt ki középiskolás, szakiskolás diákoknak az ideális iskoláról.

„Ez egy teljesen más pályázat, mint amiket megszoktatok. Nincs köze a tananyaghoz, sőt, ebben a versenyben az iskolai tananyagot is meg lehet változtatni! Nem kell hosszú esszéket írni, Facebookozni kell, posztolni, lájkolni és újra posztolni. Csak az az érdekes, hogy ti milyen suliba szeretnétek járni” – olvasható a pályázati kiírásban.

A pályázat keretében 9–13. évfolyamos szakiskolai, szakközépiskolai és gimnáziumi diákok 3 fős csapatokban hozzák létre és töltik fel folyamatos tartalommal 4 hétig az ideális iskola Facebook-oldalát. Kreatív eszközökkel fogalmazzák meg, hogy milyen órákat, pedagógusokat, tanítást és iskolarendszert szeretnének. Posztolhatnak az elképzelt napi történésekről, fotókat, videókat, gifeket, animációkat, rajzokat készíthetnek, zenei motívumokat használhatnak.

A pályázatokat többek között Hajós András, Vekerdy Tamás, Hadas Kriszta, Molnár-Gál Béla atya és Kováts Vera bírálják el. A legaktívabb csapatok belépőket nyernek a Balaton Sound, VOLT és Sziget Fesztiválokra. A pályázó oldalakat lájkolni lehet, a legtöbbet begyűjtő oldal közönségdíjat nyer.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik