Belföld

Itthon a miniszterelnök, meg leszünk mentve!

Ott vagyunk mindenütt, ahol nem történik semmi. Percről percre.

21.00 Mára búcsúzik a Percről Percre…

…de a nap legfontosabb történéseit itt foglaltuk össze. Persze ez elég hírszerűre sikeredett, úgyhogy ha jól akar szórakozni, akkor nyugodtan olvassa végig még egyszer mindazt, ami itt lát alább.

18.25 A miniszterelnök türelemre int

Orbán Viktor tájékozódott, és mindenkinek mindent megköszönt. Először a labancoknak, akik hókotróikkal mentik a kuruc életeket az M1-esen. Aztán türelmet kért, és óva intett mindenkit a túlzott magabiztosságtól. Már ami a közlekedést illeti. Pintérrel ellentétben nem mondta, hogy a hóesés az autósok hibája, és azt sem, hogy “ugye megmondtuk?”  És még kérdésekre is válaszolt. (Hogy mit, azt hamarosan megmutatjuk)


Fotó: Hír24

 

Ünnepi képgaléria az elmaradt rendezvények helyszíneiről, nézelődjön!


A képre kattintva megnézheti hol ünnepeltünk volna ma! Fotó: Kummer János

17.14 Megjött a miniszterelnök, mindenki meg lesz meg lesz mentve

Orbán Viktor Brüsszelből megérezett, azonnal az Irányító Törzsbe (vagy Törzshöz?) sietett, és hamarosan sajtótájékoztatón ismerteti hóellenes terveit. Kapcsoljuk a Teve utcát.


Fotó: MTI

 

16.51 Bajnai trónfosztást akar

A mielőbbi kormányváltás szükségességéről szólt volna Bajnai Gordon, ha szól, ehelyett csupán koszorúzott.

Utóbb, Bajnai azt mondta, a szabadság és az alkotmányosság védelmében “minél gyorsabban meg kell fosztani trónjától az Orbán-Simicska-házat”. Ugyanis “ez a rezsim akadálya a kiegyezésnek, annak, hogy magyar a magyarnak barátja legyen”.


Fotó: Kummer János

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség megemlékezésén Bajnai mellett Szabó Tímea, Jávor Benedek, Juhász Péter, Kónya Péter és Szigetvári Viktor helyezett el virágot a Petőfi-szobornál.

 

16.07 Bréking! Már ereszkedik Orbán!

A kormánysajtósoktól tudni, hogy 16.15-kor száll le Ferihegyen miniszterelnökünk brüsszeli gépe. Odakint kapott hideget-meleget, itthon csak az előbbi várja.

Ezzel együtt: meg vagyunk mentve.


Hóba jön – Fotó: Kummer János

 

16.04 Gyurcsány egy fenyőfából üzen Orbánnak

Gyaníthatóan házivideó készült a volt miniszterelnöknél, a kamera túlvégén Klára asszony orkánban remegő kezét sejtjük.



Na, idefigyelj!

 

15.46 Áder elhagyta a kokárdáját

Államelnökünk zavarában ki-begombolja zakóját egy Teve utcai megbeszélés után, s közben kétségbeesetten kutat emlékei között, hol is hagyta kokárdáját. A háttérben (balra) a saját kicsiny trikolorját féltő főkatasztrófavédő, Bakondi György látható.


Hova a túróba’ tettem? – Fotó: MTI

Nekünk már tegnap is gyanús volt szeretett köztársasági elnökünk, amikor is oktogonról oktogonra szökellt egy szimpla államtitkári kinevezésen.

 

15.37 Vona Gábor Simpson Homér álarcot öltött

A Jobbik az Örökmécsesnél tartja megemlékezését koszorúzását. Munkatársunk előbb arra lett figyelmes, hogy Vona Gábor Simpson Homér álarcot öltött…


Ötven köbcenti – Fotó: Neményi Márton
A képre kattintva galéria nyílik

…majd egy pulira lett figyelmes. A hazafias eb nyakán nemzetiszín szalag feszül. Arra gyanakszunk, hogy kievett egy radjobbos tüntetőt a karszalagjából.


Na de hol a vaj? – Fotó: Neményi Márton
A képre kattintva galéria nyílik

 

15.31 Mesterházy elirigyelte Pintér dizájnját

Felkokárdázott, zippzáros pulcsiban jelent meg a nyilvános előtt Mesterházy Attila. Öltözékét popperfrizurával súlyosbította. Kaosz.


15.16 Bajnai annyira erősen gondolt Petőfire, hogy materializálódott a rég elhalt költő

Délután háromtól a Petőfi-szobornál tartják megemlékezésüket a bajnaisták. A bal (egyik) reménysége oly erősen gondolt Petőfire, hogy jobbján materializálódott a rég elhalt költő. Kuriózumként kezelendő képünk a folyamat középső harmadában készült.


Mmm… valamilyen Sándor – Fotó: Kummer János

 

14.49 Ünneplő kapucnis pulcsit öltött Vágó Gábor

A tőle megszokott értelmezhetetlen eleganciával zakó alá vette alcímünkben jelzett ruhadarabját az LMP népmeseszerű (hol volt, hol nem volt) figurája. Ráadásul legeslegalulra nagyikáink dzsörzé otthonkáit idéző aprómintás inget öltött. Vitán fölül ő a kortárs Petőfi!

A fotó természetesen a Pilvaxban készült.


Hogyhogy hol? Rutibutikban! – Fotó: MTI

 

14.41 A parlamenti őrség feloszlatását kívánják a gyurcsányisták

Még egy visszafogottan innovatív ünnepi aktus: 12 ponttal állt elő a Demokratikus Koalíció.

 

14.23 Megszeppent székely cserkészfiú nyakába ugrott hátulról Semjén

Ritmiukus sportgimnasztáknak is dicsőségére váró attrakciót hajtott végre Semjén Zsolt.

Mint fotónk bizonyítja, dinamikus szökelléssel egy megszeppent székely cserkészfiú hátára vetete magát a magyar miniszterelnök-helyettes, miközben ráharapott a Gábor Áron kőágyújából kilógó mikrofonra – ily módon duplán is stabilizálta pozícióját. Ez a rutin!


Nehééééz a rééééz – Fotó: MTI

 

14.14 Visszük tovább az állatos vonalat

Magunk sem értjük, miért, de ide kell szerkesztenünk a következő hírt: harminc pávián szökött meg a Nyíregyházi Állatparkból péntekre virradó éjjel.


Szökés és tél előtt a páviánok kabinetje Fotó: MTI

A kifutójukra dőlt fán keresztül szöktek ki az emberszabásúak, majd az állatparkot övező Sóstói-erdőbe vették be magukat. A gondozók fél óra elteltével találtak rá az ijedt, fáradt és fázó állatokat, majd ételes vödreik segítségével becsalták őket a fűtött kifutókba.

Egyik állat sem sérült meg.

 

14.04 Jól látom? Az ott Semjén lóháton?

„Jól látom? Az ott Semjén lóháton?” Állítólag ezt sugdosták egymás fülibe kézdivásárhelyi polgárok, midőn ma délben a magyar kereszténydemokraták legelsőbbike ügetett be városukba.


A fehér foglalt – Fotó: MTI

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, miután lepattant – mármint lováról – beszédet mondott 1848-49-et ünnepelve. Ebben hangsúlyozta: Magyarország köszöntését, megbecsülését és szeretetét hozta Székelyföldre.

A Gábor Áron téri ünnepségen nem mellesleg felolvasták a magyar miniszterelnök üzenetét. Majd állítólag átírták a szabadságharcos dalt, ilyeténképpen: „Orbán Viktor azt üzente, elfogyott a…” Ezzel mintegy értelmezték is a fideszes kétharmad nemzetegyesítő ambícióját.

 

13.44 Császar Attila saját fülébe mászott – munkatársai szabadították ki

Mint percrólpercrénkből kiderül, redakciónkban megy a tévé.

“Arra kérlek benneteket, a fülemből vegyetek ki engem” – ezt a gyöngyszemet a kokárdában hótudósító Császár Forradalom Van Attilától jegyeztük fel. Meg ezt is: “Nagyon úgy néz ki, mi is történt tegnap.”


Nagyon úgy néz ki – Fotó: Hír24

Vicces dolog ez az élőzés, pláne rendkívüli helyzetben.

 

13.29 Kósa Lajos szívéből piros-fehér-zöld fény árad

Paranormális jelenségnek lehettek tanúi mindazok, akik végighallgatták a debreceni Kossuth térről a református Nagytemplomba áthelyezett Kósa-beszédet. Mint az MTI-től kölcsönzött fotónkon látható, piros-fehér-zöld fény árad az involvált polgármester szívéből.


Megjelent a híveknek – Fotó: MTI

A nyilván szabadnapját töltő Kósa a beszédében leszögezte: olyan szabadság nincs, amely nem jár kötelezettségekkel.

 

13.16. Már Thürmer is lengyelnek öltözött!

Megriportozta reggel a Hír tévé a Nyugatiba érkező hétszáz lengyel vendégdemonstrátort. Az egyik rapid interjúban ugyan Bem apó anyanyelvén szólalt meg a szereplő, de a mi éberségünket így sem tudta kijátszani, s felismertük benne az általunk nemrégiben riportozott és interjúzott Thürmer Gyulát. Itt az újabb bizonyíték: tél nyomult a tavaszba.


Hiába a kalap, ha itt az éberség! – Fotó: Hír24

 

13.07 A lengyelek már a Várban vannak

Lengyelek kószálnak mindenfele. Az imént a Várban, pontosabban Sándor-palota előtt, áderi körülmények között kerültek Canonunk elé.


Várakozni tilos! – Fotó: Kummer János

 

12.43 Elgurult a Belügy gyógyszere

“Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogyna az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! Belügyminisztérium!”

A fönti szöveggel kap sms-t egyre több honfitársunk.

Túlmozgás – tán ez erre a legjobb szó. Vagy inkább a legenyhébb.

Egy hetvenhárom éves óbudai olvasónk ezt írja nekünk hatodik emeleti panellakásából: “Iszonyú bajban vagyok!!! A BM-től kaptam egy sms-t. Üljek át egy másik autóba. Melyikbe???? Akkor majd jönnek értem Értem?!”

 

12.34 Krumplis sálban ünnepelt Lázár János

Redakciónkban komoly vita bontakozott ki afölött, hogy földhöz csapdosott szívecskék vagy inkább stilizált burgonyák kerültek mintaként a Hódmezővásárhelyen ünneplő Lázár János nyakravalójára. Tán az ebédidő okolható azért, hogy végül a pürépártiak véleménye győzedelmeskedett. Minden krumpli krumpli, mindenki szív!


Kossuthnak háttal – Fotó: MTI

 

12.16 Tarlós nemzeteket azonosított be

“Minden amerikai amerikai, minden román román, minden lengyel lengyel és minden francia francia” – ezt a vitathatatlan megállapítást tette volna Tarlós István főpolgármester, ha elmondja múzeumkerti beszédét. Személyes jelenlét híján délben a hivatal a budapest.hu oldalon közzé tette a szöveget.

Tarlós köszöntötte volna északi híveit. Így: “Isten hozta lengyel barátainkat, testvéreinket is a mai ünnepen is erre a szent helyre, ahonnan 1848. március 15.-én délután két órakor 10 ezer ember előtt Vasvári Pál megnyitotta azt a népgyűlést, ami a magyar forradalom és szabadságharc kiindulópontjának tekinthető.”


Fotó: Kummer János

Mi pedig sok-sok kokárdával üdvözöljük szeretett fővárosunk legelső emberét.

 

11.58 Kissrác buzdítja Mesterházyékat

“A szabadságot csak az tudja megélni, aki egyáltalán meg tud élni” – ezzel a mérsékelten innovatív mondattal kezdi ünnepi közleményét az MSZP.

Majd ekképpen folytatja: “48-ban a szabadság híveinek szuronyokkal kellett szembenézniük. Ma ellenfeleink fegyvere a populizmus, a nacionalizmus, a megosztás és a félelem. A magyar nép mindig lerázta magáról az elnyomást, az önkény urait. Ha lesz szabad választás, ez fog történni 2014-ben is. Lesz új Magyar Köztársaság! Lesz még szabad Magyarország! Esküszünk!”


Fotó: Kummer János

Mi egy egészen ifjú forradalmár fotójával buzdítjuk vidámságra minden szabadságpárti honfitársunkat.

Szerkesztőségünk néma, a kvázi keretszámok elleni protestálásaként is felfogható, hogy épp a jogi kar előtt kattintottunk a papírzászlós fiúcskára.

 

11.39 Lengyel a kengyel, orja a leves

Már reggel befutott a varsói gyors a Nyugatiba. Nemzeti hévtől és dvabratankitól fűtött lengyel jobberek érkeztek a magyar fővárosba, a mi kiváló fotósunk jól meg is galériázta őket, tessék csak idekattintani most azonnal.


Fotó: Berecz Valter
A képre kattintva galéria nyílik

Szegények, azt hitték, megmenthetik a brüsszeli dementorok által kísértett Orbán Viktor, ehelyett üres város fogadta őket. Kóricáltak kicsit föl-le piros-fehér zászlók alatt, egyiküket a Parlament előtt láttuk az imént.


Fotó: Kummer János

Javaslatunk: tessék beülni valamelyik kifőzdébe; ajánjluk Cica nénit a Csalogány utcában, Róma kifőzde, javallott daragaluskát kérni az orjalevesbe.

 

11.24 Jani, leszakad a derekam!

A Múzeumkertben az eredeti tervekkel ellentétben nem Áder János és Tarlós István hágott a történelmi lépcsőkre, hanem az építő-, pontosabban a bontómunkások. Beszédek nincsenek, hacsak a “fogd meg, Jani, mer’ leszakad a derekam!” nem számít annak.


Fotó: Kummer János

A nap motívuma, a kokárda most sárga mellényen tűnik föl.

 

11.11 Rombuszminta keveredett a kokárda alá

Pintér Sándor belügyminiszter ahelyett, hogy ünnepelne, rendkívüli hósajtótájékoztatót tart. Az általa legtöbbet használt szó a „gépjármű”, a legérdekesebb kifejezése pedig a „szeretettjei”. Az érdemi részről mindjárt külön cikkben jelentkezünk.


Fotó: Hír24

Itt most hadd rugózunk kicsit Pintér ruházatán: belügyérünk sutba dobta öltönyét, helyette rombuszmintás gépikötött pulcsit húzott magára, szívtáji kokárdával jelezve, hogy nem feledte, milyen jeles napot ülnénk, ha nem kéne melózni.

 

10.29 Hóhelyes cérnakesztyű

Kövér László házelnök jelenlétében vonták fel a nemzeti lobogót az Országház előtt, az 1848-49-es szabadságharc és forradalom 165. évfordulója tiszteletére. Az aktuson nem volt jelen sem a miniszterelnök, sem az államelnök – előbbi a politikai-, utóbbi a hóhelyzet miatt.


Fotó: MTI / Földi Imre

Derék díszhonvédeink így is katonai tiszteletadással emelték a koradélelőtti esemény fényét. Mint fotónkon látható, kesztyűjük fehér, ami segíti a környezetbe olvadást.

Amúgy a szilárd csapadék és a légmozgás miatt mind elmaradnak a szabadtéri állami rendezvények. Sőt a pártok is zárt térbe húzódnak, illetve halasztják az ünneplést. Egyedül a Jobbik tart ki a végsőkig: Vonáék 15 órakor koszorúznak a Batthyány téri Örökmécsesnél.

A kormány kéri az önkormányzatokat, pártokat és társadalmi szervezeteket, hogy “az emberek testi épsége és a balesetek elkerülése érdekében megemlékezéseiket lehetőség szerint zárt térben tartsák meg, vagy ha ez nem lehetséges, mondják le”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik