Belföld

Egyre többen adják vissza díjukat

vincze mátyás (vincze mátyás)
vincze mátyás (vincze mátyás)

Neves újságírók így tiltakoznak Szaniszló Ferenc kitüntetése ellen.

A Klubrádió két munkatársa, Rangos Katalin és Bolgár György, valamint Vince Mátyás az MTI volt elnöke is úgy döntött, hogy visszaadják a saját Táncsics-díjukat –írja a klubradio.hu.

Németh Péter, a Népszava főszerkesztője elsőként jelentette be csütörtökön, hogy visszaadja 1995-ben kapott Táncsics-díját. Így kíván tiltakozni az ellen, hogy Szaniszló Ferenc, aki antiszemita és cigányellenes kijelentéseiről vált ismertté az Echo TV-ben, is megkapta ezt kitüntetést.

Megválik a díjtól Horváth Zoltán, a HVG egykori főszerkesztője és Tamás Ervin, a Népszabadság főszerkesztője is.

Balog Zoltán nem tudta

2013. március 15-e alkalmából egy újságírói szervezet javaslatára Táncsics Mihály-díjat adományoztam Szaniszló Ferenc újságírónak. Ezt a döntést úgy hoztam meg, hogy nem volt tudomásom a korábban komoly szakmai színvonalon dolgozó külpolitikai szerkesztő és újságíró elmúlt időszakban tett, az emberi méltóságot sértő nyilatkozatairól. Ezek mind személyes hitvallásommal, mind a kormány értékrendjével összeegyeztethetetlenek – olvasható az emberi erőforrások miniszterének közleményében.

A tárcavezető hozzáteszi: a nézetek ismeretében nem fogadta volna el a javaslatot. Azonban a jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy visszavonja a kitüntetést, ezért csak a sajnálatát fejezte ki rossz döntése miatt.

Balog Zoltán csütörtökön a szélsőjobbos rendezvényeken aláfestőzeneként használt Kárpátia zenekar basszgitáros énekesét, Petrás Jánost Magyar Arany Érdemkereszttel tüntette ki. Ha kíváncsi, hogy kik kaptak még állami elismerést, kattintson ide!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik