Belföld

Futballháború: rendőrök és szurkolók csaptak össze Pesten

A rendőrökre támadtak a vasárnap délutáni Fradi-Újpest meccs szurkolói a IV. kerületben.

Egy férfit pirotechnikai eszköz használata miatt kiemelték a tömegből – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Kovács Viktória ismertetése szerint kora délután, a IV. kerületi Bocskai utcában a szurkolók közül egy férfi égő petárdát dobott a földre, ezért a rendezvényt biztosító rendőrök kiemelték őt a tömegből. Ezt követően a körülöttük tartózkodó szurkolók közül mintegy 10-15-en rátámadtak a 200 fős rendőrsorfalra, akik két perc alatt helyreállították a közrendet.

Kovács Viktória hozzátette: “rendőrség-szurkolók: egy-null”. A szóvivő elmondta, hogy a 34 éves szurkolót az újpesti rendőrkapitányságra állították elő, ellene pirotechnikai eszközzel való visszaélés szabálysértése miatt indítanak eljárást. Délután a Ferencváros-Újpest labdarúgó-mérkőzést tartják a ferencvárosi Albert Flórián Stadionban.

(fotó: MTI)

Valaki fegyverrel próbálkozott

Késsel akart belépni a ferencvárosi Albert Flórián Stadionba egy 33 éves tokaji férfi, ezért rendzavarás szabálysértése miatt a IX. kerületi rendőrkapitányságra állították elő. A sportról szóló törvény szerint nyilvános sportrendezvényre nem lehet bevinni szúróeszközt, így kést sem, ezért az eset rendzavarásnak minősül.

A délutáni Ferencváros-Újpest labdarúgó-mérkőzés kapcsán a rendőrség eddig minden tudomására jutott eseményre határozottan és a szükséges mértékben reagált. A rendőrség a nap folyamán már előállított egy 34 éves szurkolót pirotechnikai eszközzel való visszaélés szabálysértése miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik