Belföld

Mesterházy sok sikert kíván Bajnainak

Mesterhazy-Attila(960x640)(1).jpg (Mesterházy Attila)
Mesterhazy-Attila(960x640)(1).jpg (Mesterházy Attila)

Mesterházy Attila a Heti Válasznak azt mondta, a legutóbbi felmérések alapján ő a legnépszerűbb ellenzéki politikus.

Az ellenzéki pártvezető a Heti Válasznak azt mondta, még a két ország közötti székelyzászló-konfliktus előtt hívta meg a román kormányfőt, akivel nem tudott találkozni Kolozsváron, ahol kihelyezett elnökségi ülésükön nemzetpolitikai fordulatot hirdettek. A fordulat új nemzetpolitikai gondolkodást jelent, amely a határon túli magyarokkal való szoros együttműködésen és a jószomszédi viszonyon alapul – fejtette ki.

Megjegyezte, hogy Victor Ponta szocialista politikus és a Fidesz rendezvényein is fel szoktak szólalni konzervatív politikusok más országokból. Részletek említése nélkül elmondta, tudja miről beszél majd a román miniszterelnök, egyértelművé téve: az Orbán-kormány teljesítményét nem Ponta, hanem ő és az MSZP értékeli majd “az emberek véleménye alapján”.

Mesterházy Attila hibának tartja, ha Orbán Viktor miniszterelnök bele akar szólni, kit válasszanak törvényes képviselőjüknek a határon túli magyarok, illetve ha válogat a határon túli szervezetek között. Az MSZP szerint nem Budapestről kell diktálni – hangoztatta.

A székely zászló kitűzését firtató kérdésre elmondta, nem kérdés, hogy lenghet Erdélyben is. Utalt arra, hogy a szocialista vezetésű szegedi és hajdúdorogi polgármesteri hivatalon is kitűzték a székely zászlót.

Arra a kérdésre, alkalmasnak tartja-e magát Fidesz-váltó vezetőnek, Mesterházy Attila a Heti Válasznak azt mondta, a legutóbbi felmérések alapján ő a legnépszerűbb ellenzéki politikus, az ő és Bajnai Gordon ismertségében pedig már régóta nincs különbség. “Orbán Viktor 2010-ben eljátszhatta még, hogy nem ismer Mesterházy Attila nevű politikust, ma már nem”- fogalmazott.

A Heti Válasz azon felvetésére, hogy Bajnai Gordon, az Együtt 2014 választói mozgalom társalapítója szerint az MSZP nem elég hiteles, a szocialista politikus közölte, “empatikus”, hiszen az elmúlt két és fél évben újjá kellett építeniük a szocialista pártot, és ha valaki új erőként jelentkezik, meg kell különböztetnie magát nemcsak a Fidesztől, hanem az MSZP-től is. “Sok sikert kívánok Bajnai Gordonnak” – tette hozzá.

A 2014-es választásokról, az MSZP miniszterelnök-jelöltjéről a 168 órának azt mondta, a szocialista párt jelöltje az lesz, akivel meg lehet nyerni a választást. Mesterházy Attila szerint akkor tudják leváltani a Fideszt, ha maximalizálni tudják a kormányellenes szavazatokat. Hozzátette: az MSZP közös jelöltekben és listában gondolkodik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik