Belföld

Bajnai nem lesz pártelnök

Az Index információi szerint pénteken jelentik be az Együtt 2014 mozgalom párttá alakulását. A volt kormányfő nem lesz pártelnök.

Az új politikai pártot a három eddig is együttműködő szervezet, a Haza és Haladás Egyesület, a Milla, valamint a Szolidaritás hozza létre.

Az új párt neve nagyon hasonló lesz a mozgalom eddigi elnevezéséhez, de egyelőre nem állapodtak meg a végleges megoldásban. Az Index úgy tudja, hogy az új párt elnöki posztját nem Bajnai Gordon fogja betölteni, ő a későbbiekben is miniszterelnök-jelölt lesz az E2014-ben.

Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért Egyesület (Milla) a múlt héten jelentette be, hogy pártként nem vesz részt az ellenzéki összefogásban. Ahogyan írták: “Mint civilszervezet megőrzi önállóságát, ugyanakkor nem határolódik el, a mai helyzetben nem is határolódhat el a politikától: elfogadta, hogy az Együtt 2014 mozgalom szereplői pártot alapítanak, és azt, hogy lesznek millások, akik ebben aktív szerepet vállalnak.”

Szigetvári Viktor, a Haza és Haladás Egyesület alelnöke a Milla döntése után az FN24-nek azt mondta, hogy köztük nyoma sincs konfliktusnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik