Belföld

A Milla kiszáll Bajnaiék pártjából

juhasz-peter-milla(210x140)(1).jpg (juhász péter, milla)
juhasz-peter-milla(210x140)(1).jpg (juhász péter, milla)

A civil szervezet továbbra is civil akar maradni, de vallja: lehet más a politika.

„A Milla vasárnapi közgyűlése egy sor fontos döntést hozott meg – ezzel sikerült lezárnunk az elmúlt hónapokban kialakult vitákat, melyek sokakat elbizonytalanítottak. Végre új időszámítást nyithatunk a Milla életében.” Így kezdődik a szervezet közleménye, amelyet a Milla blogján hoztak nyilvánosságra.

A döntés értelmében a Milla mint civil szervezet megőrzi önállóságát, „ugyanakkor nem határolódik el, a mai helyzetben nem is határolódhat el a politikától: elfogadta, hogy az Együtt 2014 mozgalom szereplői pártot alapítanak, és azt, hogy lesznek millások, akik ebben aktív szerepet vállalnak.”

A Milla elsősorban a közügyekkel szeretne foglalkozni; elsődleges bázisa az utca, a közélet pártpolitikán kívüli valamennyi színtere, a választók és civilek tömegei – írják.


(Fotó: Kummer János)

Közleményükben üzennek a pártpolitikába belebonyolódó egykori civileknek is: „Azt is megtanultuk az elmúlt években, hogy van még egy járhatatlan út: az, amikor mégoly tiszta szívű, lelkű és eszű civilek elmennek politikusnak, és seperc alatt elfelejtik, hogy honnan és miért indultak el azon az úton, amin.”

Folyamatos párbeszédet sürgetnek éppen ezért a profi politikusok és a civilek között. A Milla nem zárja ki, hogy millások is beszálljanak a politikai küzdelmekbe, de egyebek mellett fontosnak tartja leszögezni, hogy a Milla mint szervezet nem kíván a választásokon indulni, jelölteket állítani, pártpolitikai küzdelemben részt venni; a szervezetet ezentúl héttagú elnökség vezeti, közülük pedig legfeljebb egy ember vállalhat tisztséget valamelyik pártban.

A Milla tovább építi a civil hálózatát, mert hiszi, „hogy nem csak úgy lehet közügyekkel foglalkozni, ahogy ma a politika teszi”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik