Belföld

Gyarapodott Kerényi álma

Kerényi Nemzeti Könyvtár (Kerényi, Nemzeti, Imre)
Kerényi Nemzeti Könyvtár (Kerényi, Nemzeti, Imre)

Hét kötettel bővült a Nemzeti Könyvtár-sorozat. A program keretében karácsonyig négy köztéri szobrot is felállítanak.

A bővítés jegyében kötetbe szerkesztették Karinthy Frigyes három művét, a sorozatot gazdagítja továbbá a “fő mű”, az Esterházy János élete és mártírhalála, a Reformkori útirajzok, a Székely népmesék, A magyar konyha, a Jelky András kalandjai és a Magyar Húsvét című kötet – közölte Kerényi Imre, az alaptörvény terjesztésével kapcsolatos koncepció kidolgozásáért, végrehajtásának irányításáért felelős miniszterelnöki megbízott szerdai sajtótájékoztatóján.

Tormay Cecile írónő szobrát 2012 márciusában állították fel. Idén az első szoboravatás május 15-én lesz, ekkor Esterházy János politikusnak állítanak emléket. Az év folyamán szobrot kap Bethlen István politikus, Kós Károly polihisztor és Bánffy Miklós polihisztor politikus is – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A Nemzeti Könyvtár-sorozat tavaly ősszel indult útjára. Benne azok a könyvek szerepelnek, amelyeket a kormány ajánl híveinek, leendő híveinek, a békemenet résztvevőinek. A sorozat teljes költségvetése 300 millió forint.

Az összeg felét költötték el eddig – mondta el Kerényi Imre. A sorozat kötetenkénti ára 1500-ról körülbelül 1000 forintra csökkent. A sorozatot főként ingyenesen terjesztik, de kereskedelmi forgalomban is kapható. Eddig körülbelül 2500 könyv fogyott el. Többségében az egész sorozatot megvásárolják az érdeklődők és nem csak egyes köteteket.

A Nemzeti Könyvtár sorozatban eddig 14 kötet jelent meg, a tervek szerint 2013 karácsonyáig még 10 könyv lát napvilágot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik