Belföld

Behajtanák a 20 ezer voltos kárt

Pertársaságot alakítottak a rosszul sikerült fakivágás miatt „elektromos cunamit” szenvedett családok.

Mint korábban megírtuk, a Bodroghalom faluközpontjában végzett fakitermelés során egy ág leszakította a településen keresztül futó magasfeszültségű vezetéket, ami a helyi elektromos hálózatra esett. A vezetékeken keresztül 43 lakásba jutott be a húszezer volt, ami pillanatok alatt tönkre tette a háztartási berendezéseket, televíziókat, kazánokat, volt ahol világított a falban a vezeték.

Az érintettek egyelőre azt sem tudják, kitől kell kérniük a kártérítést. Varga János Lajos a település polgármestere a Hír24-nek elmondta, a bajt okozó vállalkozó felelősségbiztosításának terhére akarták rendezni a két héttel ezelőtti baleset miatt keletkezett károkat. A helybeliek többségének ugyanis nincs saját lakásbiztosítása, mert anyagi lehetőségeik nem engedik meg a díjak fizetését.

Azóta azonban az ügy egyre csak húzódik, kárszakértő nem járt a faluban, így konzultáltak egy biztosítási szakjogásszal és úgy döntöttek, hogy pertársaságot alakítanak, és valakin mindenképpen behajtják a több milliós kárt.

A polgármester azt is elmondta, hogy az önkormányzat több mint kétmillió forintot költött arra, hogy minden kárt szenvedett lakásban legyen áram. Gázkazánt is vásárolniuk kellett, mert például az orvosi rendelőben egy hordozható gázkályha mellett vizsgálták a betegeket, mert tönkrement a fűtés. A megelőlegezett pénzt ugyancsak a biztosításból kívánják visszakapni. A lakossági károkat sem rendezte még senki – tette hozzá a polgármester. A településen keletkezett összes kár pontos mértékét még mindig nem tudják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik