Belföld

Jobbik: Matolcsy tegyen rendet!

mnb (mnb, magyar nemzeti bank, )
mnb (mnb, magyar nemzeti bank, )

A Jobbik szerint az új MNB-elnöknek el kell érnie, hogy a jegybank oly hosszú idő után végre valóban az ország, a nemzet érdekeinek szolgálatába álljon.

Kapcsolódó cikkek

Für Balázs, az ellenzéki párt gazdasági kabinetjének elnöke közleményében azt írta, az MNB az elmúlt évtizedekben nem nemzetgazdasági, hanem elsősorban külső érdekeket szolgált, és tevékenysége nem felelt meg sem a nyugati gyakorlatnak, sem Magyarország elemi érdekeinek.

Az ellenzéki párt szerint a jegybank ezermilliárd forintos nagyságrendű veszteségeket okozott az országnak közvetlenül, például az alapkamat indokolatlanul magas szinten tartásával, de közvetett módon is, azzal, hogy asszisztált a devizahitelek elburjánzásához.

Az MNB működésének gyökeres megújulásához sokkal többre van szükség, mint a jegybank élén történő személyi változásra – értékeli a Jobbik. A párt “minimális elvárása” az, hogy a jegybank szinte teljes szervezetét cseréljék le, menjen mindenki, aki bármilyen módon érdemben hozzájárult az elmúlt évtizedek katasztrofális jegybanki politikájához.

Az ellenzéki párt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterként folytatott tevékenységét elégtelennek tartja, ugyanakkor úgy vélik, hogy a jegybank élén egészen más feladatokkal kell majd megbirkóznia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik