Belföld

Soproni kettős gyilkosság: hidegvérrel ölt a három fiatal

24.hu
24.hu

2013. 02. 25. 14:31

Emberölés, rablás és lőfegyverrel visszaélés miatt javasol vádemelést az ügyészségnek a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság.

A hétfői sajtótájékoztatón Károlyi Zoltán alezredes, bűnügyi osztályvezető azt mondta, a “kivégzésszerűen, hidegvérrel” elkövetett gyilkosság három szereplőjét tíz óra alatt sikerült a rendőröknek elfogniuk, de számos, a bűnösséget egyértelműen bizonyító szakértői vizsgálatra volt szükség, ezért húzódott mostanáig a nyomozás.

Közlése szerint a háromfős – akkor 19 éves fiúkból álló – társaságból a jó anyagi körülmények közt élő, de kaszinózó, otthonról ezért többször értékeket ellopó V. Roland volt a cselekmény értelmi szerzője, aki tagja volt a lőtéren működő lövészklubnak. V. Roland találta ki, hogy a lőtérről “tanúkat nem hagyva” szerezzenek pénzt és fegyvert, hogy aztán az utóbbiakkal újabb bűncselekményeket követhessenek el.

T. Attilát végrehajtóként jellemezte a bűnügyi osztályvezető. Ő – miután harmadik társuk, M. Tamás felderítette a terepet – V. Rolanddal együtt gyakorolt a lőtéren, majd amikor látta, hogy “likvidálni tudják” annak vezetőjét, 30-50 centiről egyszer arcon, egyszer nyakon lőtte a férfit, a földre zuhant embert pedig kétszer mellkason lőtte. A négy lövésből három egyenként is halálos sérülést okozott volna.

A holttestet elrejtették, majd nekikezdtek a terület átkutatásának, ekkor lépett be a második áldozat, akit T. Attila fél méterről arcon lőtt, majd amikor fegyvere elakadt, társa tüzelt rá, megsebesítve a férfit. Az áldozat ekkor a földre rogyott, T. Attila pedig “kivégzésszerűen” tüzelt rá – tette hozzá.

Károlyi Zoltán elmondta: a fiúk ezt követően V. Roland lakásán osztották el a zsákmányt, válogatták ki a lőszereket, majd, hogy alibit igazoljanak maguknak, “belementek a soproni éjszakába”. Másnap elrejtették a három zsákmányolt fegyverbe nem illő lőszereket és a lőtéri naplót, majd iskolába mentek; ott fogták el őket.

A bűnügyi osztályvezető elmondta: mindhárom fiú ellen előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen – M. Tamás esetében bűnsegédként – elkövetett emberölés, lőfegyverrel visszaélés és – két korábbi soproni támadás miatt – fegyveresen elkövetett csoportos rablás miatt javasolnak vádat emelni. Az erről szóló indítványt a nap folyamán megküldik a megyei ügyészségnek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.