Belföld

Soproni kettős gyilkosság: hidegvérrel ölt a három fiatal

Emberölés, rablás és lőfegyverrel visszaélés miatt javasol vádemelést az ügyészségnek a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság.

A hétfői sajtótájékoztatón Károlyi Zoltán alezredes, bűnügyi osztályvezető azt mondta, a “kivégzésszerűen, hidegvérrel” elkövetett gyilkosság három szereplőjét tíz óra alatt sikerült a rendőröknek elfogniuk, de számos, a bűnösséget egyértelműen bizonyító szakértői vizsgálatra volt szükség, ezért húzódott mostanáig a nyomozás.

Közlése szerint a háromfős – akkor 19 éves fiúkból álló – társaságból a jó anyagi körülmények közt élő, de kaszinózó, otthonról ezért többször értékeket ellopó V. Roland volt a cselekmény értelmi szerzője, aki tagja volt a lőtéren működő lövészklubnak. V. Roland találta ki, hogy a lőtérről “tanúkat nem hagyva” szerezzenek pénzt és fegyvert, hogy aztán az utóbbiakkal újabb bűncselekményeket követhessenek el.

T. Attilát végrehajtóként jellemezte a bűnügyi osztályvezető. Ő – miután harmadik társuk, M. Tamás felderítette a terepet – V. Rolanddal együtt gyakorolt a lőtéren, majd amikor látta, hogy “likvidálni tudják” annak vezetőjét, 30-50 centiről egyszer arcon, egyszer nyakon lőtte a férfit, a földre zuhant embert pedig kétszer mellkason lőtte. A négy lövésből három egyenként is halálos sérülést okozott volna.

A holttestet elrejtették, majd nekikezdtek a terület átkutatásának, ekkor lépett be a második áldozat, akit T. Attila fél méterről arcon lőtt, majd amikor fegyvere elakadt, társa tüzelt rá, megsebesítve a férfit. Az áldozat ekkor a földre rogyott, T. Attila pedig “kivégzésszerűen” tüzelt rá – tette hozzá.

Károlyi Zoltán elmondta: a fiúk ezt követően V. Roland lakásán osztották el a zsákmányt, válogatták ki a lőszereket, majd, hogy alibit igazoljanak maguknak, “belementek a soproni éjszakába”. Másnap elrejtették a három zsákmányolt fegyverbe nem illő lőszereket és a lőtéri naplót, majd iskolába mentek; ott fogták el őket.

A bűnügyi osztályvezető elmondta: mindhárom fiú ellen előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen – M. Tamás esetében bűnsegédként – elkövetett emberölés, lőfegyverrel visszaélés és – két korábbi soproni támadás miatt – fegyveresen elkövetett csoportos rablás miatt javasolnak vádat emelni. Az erről szóló indítványt a nap folyamán megküldik a megyei ügyészségnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik