Belföld

Valentin-napi tűzijátékot rendeltek a dél-alföldi adórevizorok

Valentin-napi tűzijátékot rendeltek a dél-alföldi adórevizorok, nyugtát azonban nem kaptak a szolgáltatásról, és a pirotechnikusnak adószáma sem volt.

Jegyinák Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) regionális adófőigazgatóságának sajtóreferense közölte, hogy az elmúlt évhez hasonlóan idén is aktívan figyelemmel kísérték a NAV dél-alföldi revizorai a Valentin-nappal kapcsolatos szolgáltatást nyújtók és kereskedelmi tevékenységet végzők adózási morálját.

Az ellenőrök több szolgáltatást is igénybe vettek. A leglátványosabbnak az interneten megrendelt tűzijáték bizonyult. Egy esküvői hirdetőportálon bukkantak rá arra, a magát pirotechnikusként hirdető magánszemélyre, akitől megrendelték a tűzijátékot. A férfi elvállalta, hogy 15 ezer forintért körülbelül egyperces tűzijátékot rendez. Február 14-én este az revizorok szerelmespárként megjelentek az előre megbeszélt helyen, hogy megtekintsék fényjátékot. A műsor után kifizették a kialkudott összeget, amelyről azonban nyugtát nem, csak további születésnapokra, családi eseményekre szóló kedvezményes ajánlatokat kaptak.

Az ellenőrzéskor kiderült, hogy az önmagát több internetes portálon és saját honlapon is hirdető pirotechnikus adószám kiváltása nélkül már több éve végez adóköteles tevékenységet, ezért mulasztási bírságra számíthat – tudatta a sajtóreferens.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik