Belföld

Életmentés a stúdióban: elismerést kaptak a köztévések

defibrillátor (újraélesztés, defibrillátor, )
defibrillátor (újraélesztés, defibrillátor, )

A négy MTVA-s dolgozó és a mentők 45 percig küzdöttek a férfi életéért.

Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója oklevelet adott át annak a négy dolgozónak, akik a múlt hét végén elképesztő lélekjelenlétről tettek tanúbizonyságot, amikor kollégájuknak munka közben megállt a szíve.


Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója (k) Csonka Balázs gyártásvezető, Hetyei Károly díszítő, Nyitrai Kata kiemelt szerkesztő, Varga Péter díszletcsoport-vezető (b-j)
Fotó: MTI / Gálos Mihály Samu

Az MTVA pénteki közleményében leírja: a székház ügyeletes orvosa a kollégák segítségével azonnal elkezdte az újraélesztést, miközben telefonon értesítették a mentőket.

Az MTVA székházban lévő mobil defibrillátor készülék segítségével többször próbálkoztak az újraélesztéssel, majd a mentők is csaknem 45 percig küzdöttek a kolléga életéért. Az infarktuson átesett munkatársat a kórházban azonnal megműtötték, szívkatéterezésen esett át. Azóta kikerült az intenzív osztályról, a körülményekhez képest jól van, és az orvosok szerint minden esély megvan arra, hogy felépüljön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik