Belföld

Tovább zuhan a nyomtatott lappiac

újság (újság, )
újság (újság, )

Az elmúlt negyedévben tovább olvadt a nyomtatott lapok piaca, bár egy-egy kiadvány javított pozícióján – írja a Napi Gazdaság a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (Matesz) adataira hivatkozva.

Továbbra is a két ingyenes heti-, illetve napilapból, a Helyi Témából és a Metropolból terjesztenek a legtöbbet, az előbbiből átlagosan 681 ezer, míg az utóbbiból 393 ezer került az olvasókhoz 2012 utolsó negyedében. Míg a Helyi Téma példányszáma nem, addig a Metropolé több mint húszezerrel növekedett a harmadik negyedévhez képest. A Metropol helyzete ritka kivételnek számít, a többség – jobb esetben – tartotta, vagy veszített példányszámából. Így járt a két bulvárnapilap is, a Blikkből a harmadik negyedévi 163 ezer után 2012 végén átlagosan 156 ezret értékesítettek, míg a Borsból a mintegy 75 ezer után a negyedik negyedévben hetvenezret sikerült eladni.

A közéleti napilapok eladásánál is hasonló tendencia figyelhető meg. A Magyar Nemzet összes értékesített példányszáma 2012 harmadik negyedévében még negyvenezer fölött volt, az év végére ez alá esett. A Népszabadság is tovább veszített példányszámából, a harmadik negyedévhez képest a negyedik negyedévben kétezerrel kevesebbet, 53 647-et értékesítettek belőle.

A napilapokhoz hasonló tendencia figyelhető meg a magazinok esetében is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik