Belföld

Ma már fogadja a sajtót a kiselefánt

Sőt, az is kiderül, milyen nevet kapott a fővárosi állatkert új sztárja.

Csütörtökön tartják a fővárosi állatkertben egy hete született kiselefánt „hivatalos” bemutatkozását, néhány percre még a kifutóra is beengedik, valamint a nevét is bejelentik.

Fotó: Fővárosi Állatkert Facebook-oldala

A Fővárosi Állat- és Növénykertben február 14-én világra jött kiselefánt jelenleg az állatkert régebbi, több mint 100 éves elefántházában van édesanyjával. Az állatkert honlapjának tanúsága szerint néhány percre szerdán már kiengedték őket a külső kifutóra, ahol Angele féltőn terelgette, a napsütésben szaladgáló borját.

Bár a közönségnek még várnia kell az első találkozásig, a mai állatkerti eseményen a sajtó képviselőinek jelenlétében ismét kiengedik az anyaállatot és kicsinyét a külső kifutóra. Bejelentik a kiselefánt nevét és tájékoztatást adnak a jelenlegi helyzetről is.

A Bálint-napon – 75 kilogramm becsült súllyal és 85 centiméteres magassággal – született elefántborjú az első 24 órában semmilyen hajlandóságot nem mutatott arra, hogy szopjon, ezért pénteken hajnalban a szakemberek a mesterséges táplálás mellett döntöttek, azonban szombatra sikerült elérni, hogy a kicsi önállóan kezdjen táplálkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik