Belföld

Nemzetközi lesz a II. Connector Táncfesztivál Veszprémben

Március első hétvégéjén rendezik meg Veszprémben a II. Connector Táncfesztivált, amely idén nemzetközi és kétnapos lesz - közölték a szervezők kedden a veszprémi városházán tartott sajtótájékoztatón.

Némedi Lajos Veszprém alpolgármestere örömmel üdvözölte a város első nagy tavaszi fesztiválját, mint mondta, ha az idei rendezvény is olyan sikeres lesz, mint a tavalyi, hagyománnyá válhat a táncfesztivál a városban.

Idén – az érdeklődésre tekintettel – nagyobb csarnokban, a Március 15. úti sportcsarnokban rendezik meg március 2-án és 3-án a táncfesztivált, amelyre Horvátországból, Romániából és Szlovákiából is érkeznek résztvevők.

Összesen több mint 60 tánccsoport 1500 táncosa 350 koreográfiával méri össze tudását – mondta el az egyik szervező, Rompos Bernadett tánctanár.

Hozzátette: a táncversenyre több oktatási intézmény is nevezett amatőr kategóriában, őket külön értékeli a zsűri.
Március 2-án, szombaton modern/kortárs, látványtánc, klasszikus balett, musical, hastánc, formációs társastánc, másnap disco, fitness, open, hip-hop, break, valamint akrobatikus rock and roll kategóriában versenyeznek az indulók.

A zsűri elnöke a Magyar Táncművészeti Főiskola mestertanára, Lakatos János koreográfus lesz – tette hozzá Barbarics Zsófia szervező.

Beszélt arról is, hogy idén négynapos nyári kurzus követi a Connector Táncfesztivált: július 5. és 8. között modern tánc, társastánc, hastánc, hip-hop szerepel a programban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik