Belföld

Bicskei földek: családban maradnak?

szántóföld (föld, szántóföld, )
szántóföld (föld, szántóföld, )

Egy Tiborcz-lány nyerte el a legtöbb állami földet Bicskén. A győztes egyik testvére a Közgép leányvállalatának igazgatósági tagja és a sajtóban a miniszterelnök lányának udvarlójaként emlegették.

Az átlátszó.hu szerint a Fejér megyei Bicskén a miniszterelnök vőjelöltjének egyik testvére lett a legnagyobb nyertese a sokat vitatott és tíz évre titkosított állami földbérleti pályázatnak. Tiborcz Eszter 157 hektár szántó, vagyis a Fejér megyei bérletek 4.1 százaléka fölött rendelkezhet az elkövetkező húsz évben. A földek egybefüggő birtokot képeznek.

Noha az elnyert terület közigazgatásilag Bicskén található, a valóságban karnyújtásnyira van a győztes családjának tulajdonában lévő, Csabdin működő Tiborcz lovasklubtól. Honlapja szerint a terület egykor Pálffy gróf tulajdonában volt az uradalmi istállóval és a hozzá tartozó ősparkkal, valamint mintegy 40 hektáros földterülettel együtt. A telepen bértartással foglalkoznak és tereplovaglást biztosítanak az idelátogatóknak.

Az átlatszó.hu megkereste Tiborcz Esztert, az állami pályázat nyertesét, aki nem kívánt nyilatkozni. Tiborcz Eszter testvére, Tiborcz István ügyvéd, igazgatósági tagja a Közgép egyik leányvállalatának, az E-OS Innovatív Zrt.-nek. Korábban a sajtóban úgy emlegették, hogy ő a miniszterelnök egyik lányának, Orbán Ráhelnek az udvarlója, és még egy napokban megjelent HVG-cikk is így írt róla.

A másik testvér, Tiborcz Péter 2006-2010 között a Fejér Megyei Közgyűlés fideszes alelnöke volt, jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai tanácsadója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik