Belföld

Új helyen a médiacentrum

Hétvégén adását már új stúdiójából adta Fehérvár Televízió

Az ország első helyi televíziójaként elindult Fehérvár Tv a kezdeti helykeresés után 1984-ben költözött a belvárosi Jókai utcába. A fehérváriak már megszokták, hogy a belváros forgatagához hozzátartoznak a tévés autók, a mikrofonnal kivonuló szerkesztők, operatőrök, ám február 16-án este már új helyéről adta híradóját a helyi tévé.

A fehérvári közgyűlés eladásra ítélte a Jókai utca 15. számú épületet a tavalyi esztendőben, amire talált is vevőt. A 87 millió forintért értékesített épületből ezért márciusig ki kell költöznie a Fehérvár Médiacentrumnak, amiben a Fehérvár Tv mellett működik a Vörösmarty Rádió és a FehérVár című közéleti hetilap.

Új helyüket a Városgondnokság szomszédságában elhelyezkedő két épületben alakították ki. A Városgondnokság szakemberei által kiépített helyiségek színvonala, ellátottsága összehasonlíthatatlanul jobb, korszerűbb, mint az egykori Jókai utcai épület. Az FMC szerkesztői, újságírói, marketingesei 500 m2-es területen dolgozhatnak a továbbiakban, a tévé- és rádióstúdiókat további 400 m2-en alakították ki. A korszerűen kialakított környezetben a Fehérvár Médiacentrum dolgozói kényelmesebben végezhetik munkájukat. Technikai vérátömlesztésre is sor kerül a közeljövőben, amikor a televízió egyes elavult eszközeit is lecserélik.

A Fehérvár Médiacentrum új helye a Szent Vendel utcában van, ahol a zárt udvar könnyen megközelíthető, és nem okoz gondot a parkolás sem, mint korábban a belvárosban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik