Belföld

Veszélyben Zsiga Marcell parlamenti állása

Zsiga Marcell (zsiga marcell, )
Zsiga Marcell (zsiga marcell, )

Képviselői mandátumától is megfoszthatják a miskolci polgármestert a hiányos vagyonnyilatkozata miatt.

Korábban egy ejnye-bejnyével is megúszhatták a politikusok, ha pontatlan bevallást adtak be, januártól azonban szigorították a törvényt és akár képviselőségükkel is fizethetnek egy ilyen hiba miatt.

A Blikk hívta fel a figyelmet, hogy Zsiga Marcell vagyonnyilatkozatából nem derül ki, miből vette 40 milliós családi házát. A lap emiatt vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett a képviselő ellen.

A politikusnak 5 napja van reagálni a mentelmi bizottság kérdéseire. Ha kijavítja a vagyonbevallását, akkor az eljárás lezárul. Ha nem, akkor tovább vizsgálódhat a mentelmi bizottság – tudta meg a lap a testület elnökétől.

Ilyen esetekben a bizottság zárt ülésen szokta meghallgatni az érintett honatyát, és a testület tagjai a hozzátartozók zártan kezelt vagyonnyilatkozatába is betekinthetnek. Ha most azt állapítanák meg, hogy valótlan adatok szerepeltek a képviselő bevallásában, akkor az elnök köteles kezdeményezni az összeférhetetlenség kimondását. Ez pedig akár a képviselői mandátum elvesztését is jelentheti – olvasható a Blikkben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik