Belföld

40 milliós házat vett a fideszes Zsiga Marcell

Zsiga Marcell (zsiga marcell, )
Zsiga Marcell (zsiga marcell, )

A vagyonnyilatkozataiból nem derült ki, miből tudta megvenni tavaly októberben a miskolctapolcai házát.

Mint a Blikk írja, az 1120 négyzetméteres telken álló jókora ingatlant a szomszédok elmondása szerint 40 millió forintért adta el külföldre költözés miatt korábbi tulajdonosa Zsiga Marcell fideszes politikusnak, aki korábban többször is hangsúlyozta: “meg lehet élni havi 47 ezer forintból”.

A házvételhez sem hitelre, sem baráti kölcsönre nem volt szüksége a politikusnak, és egyik korábban meglevő ingatlanától sem kellett megválnia az új kedvéért. Zsigának tavaly év elején összesen 10,5 millió forintos megtakarítása volt a vagyonnyilatkozata szerint, ez a mostani alapján 1,7 millióra csökkent januárra. A megtakarítása azonban csak a vételár negyedére lehetett elég. Bár az ingatlant a feleségével közösen vették, ám a házastársa bírósági fogalmazóként körülbelül havi 150 ezer forintot kereshet.

A bulvárlap ezért vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez az Országgyűlés mentelmi bizottságánál, hogy kiderüljön, valós adatokat adott-e meg a politikus.

A HVG-nek sikerült elérnie a polgármestert és megkérdezni, miből futotta erre a nagy házra. Zsiga Marcell csupán annyit mondott: csak az ingatlan fele az övé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik