Belföld

Hivatalosan is vége az LMP-frakciónak

Schiffer András, parlament (Schiffer András, parlament)
Schiffer András, parlament (Schiffer András, parlament)

Kövér László házelnök csütörtökön hivatalból megállapította a Lehet Más a Politika parlamenti frakciójának megszűnését.

Kapcsolódó cikkek

A házelnökhöz hétfő kora délután érkezett az a levél, amelyben nyolc képviselő bejelentette kilépését az LMP képviselőcsoportjából.

Ezt követően Schiffer András frakcióvezetőnek három napon belül kellett volna bejelentenie a képviselőcsoport megszűnését, mivel annak létszáma a minimálisan előírt 12 alá csökkent. A frakcióvezető azonban ezt nem tette meg időben, így a házelnök a határozati házszabály rendelkezéseinek megfelelően hivatalból megállapította az LMP parlamenti frakciójának február 11-i hatállyal való megszűnését.

A korábbi frakciótagok által betöltött bizottsági helyeket és parlamenti tisztségeket újra elosztják, mégpedig úgy, hogy minden függetlenné vált képviselőt megillet egy bizottsági hely – áll az Országgyűlés sajtófőnökének közleményében.

Az LMP csütörtökön bejelentette, hogy a párt megszűnő frakciója helyett országgyűlési képviselői csoportot hoztak létre, amelyet Schiffer András vezet. A határozati házszabály szerint a képviselők – a képviselői tevékenységgel összefüggő célra – csoportokat hozhatnak létre, amelyek nem minősülnek frakciónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik