Belföld

Büntetnek az engedély nélküli molinók miatt

Az Országgyűlés sajtóirodájának tájékoztatása szerint közterület-használati engedély nélkül senki nem helyezhet ki molinót vagy transzparenst a főváros közterületein – írja az Index.

A kormány foglalkoztatáspolitikája ellen tiltakozó „éhségmenetek” hétfőn értek a budapesti Kossuth térre. A demonstrálókat a Parlament előtt egy – villanyoszlopokra kifeszített – több négyzetméteres molinó fogadta, ezzel a felirattal: „Köszöntjük a szoci hataloméhség menetét!”

Tegnap az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) Egyesület aktivistái egy „Az ország házon kívül van!” szövegű feliratot akartak kifeszíteni a Kossuth-téren, de hiába.


(Forrás: Facebook / Milla)

Az Országgyűlés Hivatala egyetlen szervezetnek vagy civil mozgalomnak sem adott engedélyt molinók vagy transzparensek elhelyezésére. Mivel mindkét szervezet megszegte a közterületek használatára vonatkozó fővárosi rendeletet, a hivatal bírság megfizetésére szólította fel őket – írja az Index.

A Milla Facebook-oldala szerint a hivatal molinójuk mérete alapján 107 ezer forintos közterület-használati díjat kért tőlük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik