Belföld

Újabb kamionstop

Kamion-mentes-Alcsutdoboznal(960x640).jpg (baleset, havazás, kamionbaleset, )
Kamion-mentes-Alcsutdoboznal(960x640).jpg (baleset, havazás, kamionbaleset, )

Nem léphetnek be a Szlovénia felől érkező teherautók, kifelé a horvát határt zárták le.

Szerda 19 órától nem léphetnek be Magyarország területére Szlovénia felől a tehergépjárművek. Sem Rédicsnél, sem Tornyiszentmiklósnál   nem engednek be 7,5 tonnánál nagyobb kamionokat.

Berzencénél kifelé van kamionstop szerda estétől. Magyarországra, befelé zavartalan a közlekedés. A másik Somogy megyei határátkelőről, Barcsról egyelőre nem jelentettek korlátozást.

Hóvihar állítja meg a kamionokat Vas megyei utakon

A hóátfúvások miatt több mint 130 kamion kényszerül várakozásra Szombathely határában, Körmenden a Szarvas csárdánál, valamint Rábafüzesen  – közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

17 órától teljes útzár van a 86-os főút Hegyfalu és Csorna közötti szakaszán, de nem járható a Celldömölköt Mesterivel, Nádasdot Darabosheggyel valamint Nádasdot Őrimagyarósddal összekötő alsórendű út sem és még tucatnyi korábban lezárt út.

Kamionok százai vártak

Korábban Szlovénia felé volt zárva a határ, amiatt körülbelül ezer teherautó vesztegelt az utak mentén. A korlátozást ma délután oldották fel.

A hatóságok azt mondják egy hasonló kamionstop esetén meg tudnák akadályozni, hogy ennyi teherautó torlódjon fel.

Hó és hófúvás holnap is lesz

A Dunántúlon csütörtökön is számolni kell közlekedési akadályokkal. Somogy és Zala megyében 10 centinél több hó is hullhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik