Belföld

Holnap is lesz hó, hófúvás

tél a mátrában (felhős, havas, tél, mátra, )
tél a mátrában (felhős, havas, tél, mátra, )

A Dunántúlon még csütörtökön is kell friss hóval számolni, pénteken már szárazabb időt remélhetünk.

Csütörtökön felhős, borús időre számíthatunk, egyedül északkeleten süthet ki hosszabb időre a nap. A Dunántúlon havazás, havas eső várható, másutt pedig eső. Estére mérséklődik az északi, északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 1, keleten 6 fok körül várható.

Pénteken enyhébb és szárazabb időre van kilátás. Az ég ugyanúgy borús lesz, de már csak kisebb havazás várható nyugaton, keleten pedig gyenge eső, havas eső. A szél is mérsékelt marad.

A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 7 fok között alakul.

Hétvégén szárazabb időre van kilátás, csak elszórtan fordulhat elő hószállingózás.

Riasztás öt megyében csütörtökre

Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében csütörtökre is erős hófúvásra és magas hótorlaszokra kell felkészülni, emiatt ezekre a megyékre narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Emellett Somogy és Zala megyére a havazás miatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, ezeken a területeken csütörtökön több mint 10 centiméternyi friss hó hullhat.

A meteorológiai szolgálat szerda esti figyelmeztető előrejelzésében azt írta: az éjszaka a Dunántúl nyugati felében folytatódik a havazás. Reggelig Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyében 1-6 centiméternyi, míg Zala és Somogy megye nyugati, délnyugati felében néhol 10 centiméternyi vagy akár annál is több hó hullhat.

A meteorológiai szolgálat ismételten megjegyezte, hogy “mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, emiatt az előrejelzésekben becsült csapadék (mennyisége, halmazállapota, területi kiterjedése) és a valóság között lényeges eltérés lehet”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik