Belföld

Kiakasztotta a HírTV a diákokat

A Hálózat a Tanszabadságért tiltakozik a HírTV manipulatív, a hallgatók lejáratását célzó műsora ellen.

A HírTV egy nappal a tervezett diáktüntetés előtt, vasárnap este azt közölte hírműsorában a Hallgatói Hálózatról (HaHa), hogy a tavaly decemberi diáktüntetés előtt egyeztettek Bajnai Gordon szervezetével. „A gyors híradást halló tévénézőben könnyen az a meggyőződés alakulhat ki – aligha a hírszerkesztők szándéka ellenére -, hogy a magát politikai pártoktól függetlennek valló civil szerveződés titkon együttműködik az Együtt 2014 mozgalommal” – olvasható a HAT közleményében.

A HAT közleményében emlékeztet, hogy a HaHa elvi okokból nem kíván politikai erőkkel együttműködni. „Olyannyira, hogy nyíltan kifejezésre juttatta velünk való egyet nem értését, amikor mi, a HAT egy korszerű, demokratikus, esélyegyenlőséget növelő és költséghatékony oktatáspolitika megalkotása érdekében az E2014-gyel való együttműködés mellett döntöttünk. Ezt a sajtó nyilvánossága előtt jelentették be.

A HAT tiszteletben tartja a HaHa ezzel ellentétes magatartását, és felszólítja a HírTV-t, hogy „az objektív és kiegyensúlyozott tájékoztatás elvét ne sértse meg azzal, hogy manipulatív stílusban, nevüket nem vállaló informátorokra való bizonytalan hivatkozással olyan dolgokat sejtet a közönséggel, amelyek ellenkeznek a tényekkel.” Mint írják, a HírTV nézőközönsége is megérdemli a korrekt, tényszerű tájékoztatást.

A hallgatók videóklipben foglalták össze követeléseiket:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik