Belföld

Elkezdődtek a röszkei határátkelő bővítési munkái

Elkezdődtek a röszkei határátkelő bővítési munkái, az uniós támogatással megvalósuló beruházás várhatóan június közepére fejeződhet be.

Az elmúlt időszakban jelentkező jelentős mértékű időszaki torlódások elkerülése, a csúcsidőszakokban tapasztalt megnövekedett forgalom várakozásmentes lebonyolítása érdekében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Belügyminisztérium által a Külső Határok Alap programja keretében meghirdetett pályázati felhívásra „Röszke közúti határátkelőhely kapacitásának bővítése” címmel projektjavaslatot nyújtott be – közölte Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense.

A másodlagos vizsgálatra kijelölt gépjárművek, illetve a harmadik országból érkező utasok számára új parkolókat hoznak létre. A torlódások csökkentése érdekében a buszsávokat is átalakítják.

A munkát a NAV munkatársai folyamatosan felügyelik, s mindent elkövetnek, hogy az építkezés ideje alatt ne alakuljon ki torlódás, a forgalmat a munkálatok a lehető legkisebb mértékben akadályozzák – tudatta a sajtóreferens.
Az esetlegesen kialakuló várakozásokról a rendőrség honlapján (www.police.hu/hatarinfo) tájékozódhatnak az utazók, ilyenkor érdemes a tompai vagy a tiszaszigeti átkelőt választani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik