Belföld

Kubatov az éhségmeneten élcelődött

A Fidesz pártigazgatója szerint a szocialisták „hataloméhség-menete" egyszerű kampány.

Kubatov Gábor az MSZP éhségmenetére utalva kedden Orosházán, a párt új irodájának átadásán azt mondta, hogy miközben a Fidesz az emberek véleményét kikérve arra törekszik, hogy a legnagyobb egység legyen a kormányzati döntések mögött, a szocialisták elindították „hataloméhség-menetüket”.

A szocialisták a kispénzű emberek háta mögé bújva kampányolnak, akciójuk tipikus példa a hazugságra, az átverésre és a szemfényvesztésre – tette hozzá. A pártigazgató szerint a szocialisták akkor nem voltak „ennyire végtelenül érzékenyek”, amikor 40 milliárd forintért emeltek völgyhidat, alagutat építettek az alföldre, amikor „Hagyó Miklós teletömte a nokiás dobozát pénzzel”, nem voltak akkor sem, amikor a sukorói telekcsere történt vagy amikor értékesítették a moszkvai kereskedelmi képviseletet.

Ezzel szemben a Fidesznek más elképzelései vannak arról, hogyan kell szolgálni Magyarországot: ide tartozik a 10 százalékos rezsicsökkentés, a devizahitelesek megsegítése, illetve a közmunkaprogram, amelyben az újonnan megnyíló kereteknek köszönhetően a jövőben 200 helyett 250 ezren vehetnek részt – hangsúlyozta a honatya.

Előzőleg a Fidesz-pártalapító Bayer Zsolt írt arról, hogy az éhségmenetek, a kormány- és Fidesz-ellenes tüntetések és a diáklázadás hátterében a baloldal áll. A magát „megrögzött budainak” valló Bayer azt írja, hogy ezek közül „talán az éhségmeneteik a legvisszataszítóbbak és leghazugabbak”. Ilyenek „leginkább a 2002 és 2010 közötti időszakban indulhattak volna”.

Az éhségmenethez egyébként a Lehet Más a Politika is csatlakozott. „Az ország valamennyi megyéjéből induló éhségmenetek az egyre súlyosabb méreteket öltő elszegényedésre és munkanélküliségre hívják fel a figyelmet, tisztességes közmunkabért, egyenlő jogokat és igazságosabb közteherviselést követelve” – írta az ellenzéki párt.

Az elmúlt napokban több éhségmenet is elindult Budapest felé: Békéscsabáról, Nyíregyházáról, a baranyai Sellyéről, Kaposvárról, Ózdról, Polgárról és Miskolcról. Kedden Szegedről és a héten még Jobbágyiból is indulnak további menetek. A tervek szerint a parlament tavaszi ülésszakának nyitónapjára érnek fel a Kossuth térre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik