Belföld

Az LMP is csatlakozik az Éhségmenethez

Ehsegmenet(210x140)(2).jpg (éhségmenet, )
Ehsegmenet(210x140)(2).jpg (éhségmenet, )

A Lehet Más a Politika idén is üdvözli a Munkát, kenyeret! - menetet. A gyalogos menethez több képviselő is csatlakozik a napokban.

„Az ország valamennyi megyéjéből induló éhségmenetek az egyre súlyosabb méreteket öltő elszegényedésre és munkanélküliségre hívják fel a figyelmet, tisztességes közmunkabért, egyenlő jogokat és igazságosabb közteherviselést követelve” – írja közleményében a párt.

Kiemelik: az idén megfogalmazott követelések egy részével ráadásul az ombudsman is egyetért, ahogy az a közfoglalkoztatásról szóló jelentésben is olvasható. A minimálbérnél alacsonyabb közfoglalkoztatási bérminimum az alapvető jogok biztosa szerint is sérti az egyenlő bánásmód követelményét, ezért álláspontja szerint szükséges, hogy az fokozatosan emelkedjen a minimálbér szintjére” – emlékeztetnek.

Az LMP szerint minden olyan békés kezdeményezés támogatandó, amely „a kormány szegényellenes és antiszolidáris politikája ellen emel szót”, így csak úgy mint tavaly, idén is csatlakoznak az éhségmenethez.

Hét menet tart Budapestre

Az elmúlt napokban több “éhségmenet” is elindult Budapest felé: Békéscsabáról, Nyíregyházáról, a baranyai Sellyéről, Kaposvárról, Ózdról, Polgárról és Miskolcról. Kedden Szegedről és a héten még Jobbágyiból is indulnak további menetek.

A tervek szerint a parlament tavaszi ülésszakának nyitónapjára érnek fel a Kossuth térre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik