Belföld

90 millió ment el az IMF-tárgyalókra

varga-mihaly-IMF(210x140)(1).jpg (varga mihály IMF)
varga-mihaly-IMF(210x140)(1).jpg (varga mihály IMF)

Amennyiben már nincs szükség IMF-fel tárgyaló miniszterre, akkor Varga Mihályra komolyabb feladatok várhatnak.

Ugyan felfüggesztették a hiteltárgyalásokat Magyarországgal, s teljesen eltér a két fél álláspontja, egyelőre mégsem eresztik szélnek az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli minisztert és csapatát.

A Blikk információi szerint 13 fős apparátus segíti a tárca nélküli miniszter munkáját. A stáb tagjai a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kossuth téri épületében dolgoznak, és összesen 8 helyiséget foglalnak el. A bulvárlap számításai szerint az éves bértömegük elérheti a 90 millió forintot a miniszterével együtt.

A nyári IMF-tárgyalásokra ráadásul 5 külső szakértőt is igénybe vettek megbízási szerződés útján, 3,9 millió forint értékben. Szinkrontolmácsi és egyéb fordítási feladatokra pedig egy betéti társaságot is megbíztak 6 millió forint erejéig.

Ha a miniszterelnök úgy ítéli meg, hogy nincs szükség IMF-fel tárgyaló miniszterre, akkor Vargára komolyabb feladatok várhatnak. Amennyiben Matolcsy György gazdasági miniszter lenne Simor András utódja a jegybank élén márciusban, akkor Varga Mihály kerülhet Matolcsy helyére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik