Belföld

Lemond a frissen kinevezett tankerületi vezető

A zalaegerszegi igazgató, Szeli Gábor kérte felmentését, egészségügyi okokra hivatkozva.

Szeli Gábor az MTI kérdésére elmondta: a múlt csütörtökön nyújtotta be az Emberi Erőforrások Minisztériumának a felmentésre irányuló kérelmét. Ebben február 28-i hatállyal kérte, hogy a miniszter közös megegyezéssel szüntesse meg kormánytisztviselői jogviszonyát egészségügyi okok miatt.

A tankerületi igazgató hozzátette: a tárca vezetőjétől egyelőre nem érkezett válasz. Amennyiben a miniszter a kérelmének megfelelően fogadja el a felmentési indítványát, február végéig még ellátja a tankerületi igazgatói feladatát.

Januárban nevezték ki

Szeli Gábor január elsejével tankerületi igazgatóvá történő kinevezését öt további zalai kollégájához hasonlóan december 12-én jelentette be Zalaegerszegen Hoffmann Rózsa, a tárca oktatásért felelős államtitkára.

A most lemondott zalaegerszegi oktatási vezető eddigi pályafutásáról akkor elhangzott: kinevezése előtt a megyei intézményfenntartó központban dolgozott, korábban a zalaegerszegi városházán oktatásirányítási feladatokat látott el, azt megelőzően pedig fogyatékkal élő gyerekeket nevelő intézmény munkatársa volt.

Hoffmann Rózsa is tudta, nem lesz gördülékeny az átállás

Az oktatási államtitkár még novemberben történelmi feladatnak nevezte a tankerületi igazgatókét. Azt mondta: a 198 új vezető kitaposatlan útra lép, ezért nehézségekkel, konfliktusokkal is számolni kell.

Akkor arról is beszélt, hogy az első két hónapban a tankerületi igazgatók átalakítják a köznevelési rendszert az új állami feladatellátásra, utána pedig ezt irányítják majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik