Belföld

Washingtonban tárgyal Navracsics Tibor

A hét első felében az amerikai fővárosban tárgyal Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, igazságügyi miniszter, aki hétfőn Anthony Kennedy bíróval, az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságának tagjával találkozott.

A miniszter washingtoni látogatása során találkozik Philip Gordonnal, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkárával és Ben Cardin szenátorral, az amerikai kongresszus Helsinki Bizottságának társelnökével. Látogatást tesz az Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeumában, és részt vesz a Lantos Emberi Jogok-díj átadási ünnepségén. Az elismerést ezúttal Csen Kuang-cseng (Chen Guangcheng) kínai jogvédő aktivistának ítélték oda.

Navracsics Tibor az amerikai kongresszus épületében hétfőn megkoszorúzta Kossuth Lajos és Raoul Wallenberg mellszobrát, és lerója majd kegyeletét a kommunizmus áldozatainak washingtoni emlékművénél is.

A miniszterelnök-helyettes az amerikai fővárosban a Német Marshall-alap, a Heritage Foundation és a McCain Intézet szervezésében előadást tart, elsősorban társadalomtudományokkal foglalkozó szakemberek számára. Navracsics Tibor Washingtonban találkozik a helyi magyarság képviselőivel is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik