Belföld

Az iskolák hibája miatt büntet a MÁV

kalauz (kalauz, vonat, helyjegy, vonatjegy, )
kalauz (kalauz, vonat, helyjegy, vonatjegy, )

Rosszul kitöltött ideiglenes diákigazolványok következményeire figyelmeztet a vasúttársaság.

Még mindig sokan kénytelenek A4-es papírral igazolni, hogy tanulnak.  Egy hónappal ezelőtt az oktatási államtitkárság arról tájékoztatta a Hír24-et, hogy 180 ezer diákigazolványt adtak ki, 40 ezer még gyártás alatt van.

Akik még mindig nem kapták meg az igényelt diákigazolványukat, azoknak kéthavonta megújítandó igazolást kell kérniük az iskoláktól. Csakhogy úgy tűnik, az iskolák sem tudják, mit írjanak a papírra. A vasútnál már megelégelték a kalauzok és a diákok közti mindennapos vitát, ezért közleményt adtak ki, milyen igazolást fogad el a MÁV.

Fizetni kell a rossz igazolás miatt

A jegyvizsgálók kizárólag a kormányrendeletben meghatározott adattartalmú, eredeti aláírással és bélyegzővel ellátott, sorszámozott igazolásokat fogadhatják el. Ha az igazolás nem felel meg a jogszabályi előírásoknak, akkor a kalauz köteles a diák adataival egy jegyzőkönyvet kiállítani. A tanuló ebben az esetben 15 napon belül utólag is bemutathatja a kedvezményre jogosító igazolást bármely vasúti pénztárban, 1300 forint befizetése mellett. Az azonosításhoz szükséges a jegyvizsgáló által kiállított jegyzőkönyv is. Amennyiben utólag sem mutatja be a megfelelő igazolást a diák, akkor nyolcezer forint a pótdíj összege – olvasható a MÁV közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik