Belföld

Kirúgták Orbán egyik bizalmasát

hidas János (Hidas János, KIH )
hidas János (Hidas János, KIH )

Felmentették beosztásából Hidas Jánost, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) elnökét – adta hírül a Pestisrácok.hu.

Az MTI az ügyben megpróbálta megszólaltatni a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium illetékesét, de egyelőre nem sikerült elérni őt.

A pestisrácok.hu azt írja: valószínűleg megunták Hidas feljebbvalói a KIH körüli botrányokat. A leghangosabb ügy a „Tudásod a jövőd” projekt volt. Az a hír járta, hogy csak kormányközeli iskolák kaptak állami megrendelést az uniós nyelvoktatásra.

Az uniós pénzek őreként is emlegetett Hidas János felelőssége lehet az is, hogy óriási hiányok vannak az európai uniós pályázatoknál.

A PestiSrácok.hu szerint a felmentésben közrejátszik az is, hogy a KIH-t hamarosan összevonják a Nemzeti Államigazgatási Központtal. Pedig a KIH tavaly jött létre, amikor is a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium másik öt-hat háttérintézményét beolvasztották a KIH elődjébe, a Wekerle Sándor Alapkezelőbe, költséghatékonyság, szakmai összevonások címszóval.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik