Belföld

Fidesz: Gyurcsány és Bajnai puccsal került hatalomra

Bajnai-Gordon(2)(960x640)(2).jpg (Bajnai Gordon)
Bajnai-Gordon(2)(960x640)(2).jpg (Bajnai Gordon)

Az ellenzéki erők kiárusítanák, eladósítanák és veszélybe sodornák az országot, ha nem lenne a kormány, amely megvédi az országot - közölte a Fidesz-frakció szerdán az MTI-vel.

“Miféle közjogi rendszer várható olyanoktól, akik két alkalommal is választás nélkül, puccsal ültették embereiket a miniszterelnöki székbe, mert ugye Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont a baloldal egyszerűen odaültette?” Egyebek mellett erről érdeklődött a Fidesz-frakció az MTI-nek elküldött, nagyobbrészt kérdésekből álló közleményében.

„Vajon miért szeretnék a legfőbb ügyész tevékenységét az igazságügyi miniszter felügyelete alá rendelni. Talán azért, hogy nyomást gyakoroljanak az illetékes szervekre, és ezáltal felmentést kapjanak az ellenük felhozott vádak alól?” – áll a közleményben.

A Fidesz-frakció arra reagált, hogy a szerdai ellenzéki egyeztetésen részt vevő szervezetek az igazságügy-miniszter felügyelete alá rendelnék a legfőbb ügyész tevékenységét. Erről állapodtak meg az MSZP, az Együtt 2014, a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, a Szabad Emberek Magyarországért – Liberális Párt (SZEMA) és a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt képviselői.

A közös álláspont szerint az ügyészség jelenleg burkolt politikai befolyás alatt áll, így átláthatóbb helyzetet eredményezne és növelné a számon kérhetőségét, ha a vádhatóságot a kormány alá rendelnék – érvelt a sajtótájékoztatón Avarkeszi Dezső, a DK elnökségi tagja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik